Een nieuwe rubriek

We bakken en koken wat af daar in Frankrijk. Daarom openen we de afdeling
eten van de tuin.

Saar (11) bakt deze quiche met p??⬨¬¢te bris??⬨¬©e of feuillet??⬨¬©e. Die makkelijke rolletjes die in elke supermarkt bij ons te krijgen zijn leg je met bakpapier en al in de vorm. In Nederland is het behelpen met vierkante plakjes bladerdeeg. De tomaten van de foto boven komen uit onze eigen moestuin,

die van deze quiche hebben we van Sylvie gekregen. Eieren, ui en room kopen we van de slisser (zoon – spleetje tussen de voortanden – van een boer uit de buurt) die eenden, kippen en varkens heeft en verwerkt tot heerlijke worstjes en pat??⬨¬©.

(Links le petit Robert voor kinderen, onder de Prisma)
Saar doet eerst de uitjes en het spek in een pannetje, terwijl het deeg 10 minuten voorbakt. Dan klopt ze eieren (6) met de room. De halfgebakken vorm vult ze met het ui/spekmengsel en giet daarover de eieren. Ze versiert feestelijk het geheel met de c??⬨¬©risetomaatjes. Om een mooie kleur te krijgen strooit ze er kaas over, cantal of gruyere of gewoon boerenkaas uit Nederland. Bakt tot het allemaal heerlijk geurt en de bovenkant goudbruin is. Een kind kan de was doen. Een ander kind. Ondertussen.

One thought on “Een nieuwe rubriek”

  1. Wat schrijf je heerlijk, meid, echt, ik geniet er van..
    Wij hebben een huis in de Auvergne, en wat je schrijft het is allemaal zo herkenbaar.

Comments are closed.