Dorst

Waarom vandaag een allergieloze dag is, geen idee. Het leven is zo een stuk eenvoudiger. We werden door Saar verrast met ontbijt op bed. Ze speelde hotel, met jus d’orange, thee en koffie en gebakken eitjes.
Daarna was het weer d?©chetterietijd. Twee bedspiralen uit het jaar nul stonden al een paar decennia te wachten in de abri. Om weggedonderd te worden, denk ik.


Die Charolais krijgen zulke hagelwitte kalfjes dat het pijn aan de ogen doet. Ze hebben hier een beekje en bomen voor als het zo heet wordt als gisteren. De meisjes pikken mijn fiets, lenen er een van de buren en doen dan een rondje schattige dieren.


Deze Fjorden stonden gisteren nog beneden om de hoek, maar zijn nu weer weg. Die hele berg weer op voor niks. De meisjes komen met knalrode koppen thuis.


De dag is verder besteed aan het verstoken van veel Aspen, dwz ik met de motorzeis, en Siebe met de kettingzaag. Ik heb op het grote terrain een randje met die decoratieve bloempjes laten staan. Minder brandnetel en meer grappige bloempjes, het gaat de goede kant op. (Kijk nou toch weer eens keertje naar hoe het was.)


Hee! Ik hoor gerommel in de verte. Zou het dan toch gaan onweren zoals voorspeld? Laat het dan ook meteen flink plenzen. Dankzij de warmte steken de jonge plantjes nu hun neusjes door de aarde, dorst! dorst! roepen ze heel zachtjes. Maar ik hoor ze wel. Ik kom al!

3 thoughts on “Dorst”

  1. Gelukkig dat je minder last van je hooikoorts hebt( van anti-histamine krijg ik knallende hoofdpijn, gelukkig is er het alternatieve circuit, maar dit terzijde). Ik ben benieuwd of de Wisteria overal bloeit( hier is het losgebarsten na 2 zomerse dagen). Ik herinner mij een tuinenreis! naar Frankrijk! in mei en overal bloeide de Blauwe Regen.

  2. Gisteren stond “toevallig” in de krant iets over hooikoorts. Het eerste advies was een zonnebril dragen. Maar of je daar iets mee opschiet vraag ik me af.

  3. Tuurlijk een zonnebril. En ik krijg ook koppijn van anti-histamine. Alternatieve troep doet niks. Ik heb weer een nieuw middel, en misschien dat dat nu werkt, want het is helemaal weg, geen koppijn.

    Et oui, les glycines, ze bloeien.

Comments are closed.