Leeshoek

I.v.m. grote vermoeidheid door de reis een kort verslag.

Hebben we plotseling een enorme keuken met een droge vloer, die eruit ziet alsof hij er altijd al gelegen heeft. De cuisiniere staat weer op zijn plek, we stoken voor de gezelligheid, de heerlijke geur en om te koken. Want koken op hout, dat is het allerfijnste, bevestigen hier alle dames.

Nu moeten we eens zien of al dit geklus de warmte beter vasthoudt. De kleur is bleker dan op de foto lijkt.

Siebe zit in de leeshoek in de tuinset. Zullen we hier een bank neerzetten, is de vraag. Eerst een aanrecht:


Kijk eens hoe keurig meneer Bruneau dat afgewerkt heeft

Hier zit een gat. De afvoer gaat onder de grond via de cave naar buiten. We kunnen er nu nog door praten, zoals op een schip. Ik hoorde de meisjes in de keuken vrolijk kwekken, terwijl ik buiten naast de cave de tank van de petroleumkachel aan het vullen was.


Pannen bij de Leclerc

R.R. wil dat ik een snelkokert van het merk SEB voor haar meeneem. Maandag moeten we op zoek naar een kraan. De leuke kranen waren vandaag toevallig net weg, showmodellen verkochten ze niet. Maandag dan maar weer. Iemand nog iets anders? Potje mosterd?

7 thoughts on “Leeshoek”

 1. Blij te lezen dat jullie heel zijn gearriveerd. Hebben jullie alle dagen van de week al een bezigheid? Of moeten jullie nog enigszins de omgeving verkennen? Zitten jullie erg ver van Moulins af? (hint)

 2. Hier vriendin, annex “buurvrouw M van de witte knol” .
  Ben benieuwd hoeveel aardperen ik volgend jaar in mijn tuin terugvind.
  Ach ze smaken goed!
  Die keukenvloer ziet er fantastisch uit; natuurlijk moet er nu eerst een groot aanrecht gemaakt worden Siebe, want dan kan Elz beginnen aan de Sanglier roti en de Gateau de noix.
  Voor de boodschappenlijst: een tube Harissa voor de couscous. Dank
  Bises, Margot

 3. Net terug van weekend achter Eindhoven om Jon op te flueren na dood moeder. weer allerlei gedenkwaardigs beleefd.
  Ja, wat een prachtpan, zeg! Die ouwe kaduke van mij was 7 liter, maar 6 zal ook wel goed zijn. Hangt er ook vanaf tot hoever je hem mag vullen. Maar dit is het zeker helemaal! En die vloer is natuurlijk ook beeldig, vooral hoe je man er zo op zit met z’n wijn en die hond.
  Veel plezier en kus, Robertine

 4. Hallo iedereen, we hebben het drukker dan ooit. En we wilden nog wel een huis waar niet teveel gebouwd hoefde te worden. Van kwaad tot erger.

  Ik denk dat we te ver van Moulins af zitten, West-Oost-verbinding zijn ze in Frankrijk vergeten.

  Tot later!

Comments are closed.