Canna


De schooltuinen beginnen in groep zes en eindigen in groep zeven. Saar kreeg toen stapels zaden mee, waar we ook in Frankrijk veel plezier van hebben gehad. Van het Indisch Bloemriet of de Canna kreeg ze 1 ?©?©n) zaadje mee. Die hebben we vorig jaar in een potje gestopt met een plastic zakkie erover en vergaten hem toen. Na bijna twee maanden zag ik wat groens schemeren en daar was hij, ?©?©n blaadje groot.
Omdat je die planten overal in Frankrijk op verkeerspleinen, in perkjes en rond oorlogsmonumenten vindt, dachten we dat de buitentuin wel iets voor hem was. Maar neen, aan het eind van de zomer hebben hem weer uitgegraven en naar mokum gesleept. Het is daar veel te droog.


Hier in huis met zijn gezichtje naar het zuiden knalt hij de pot bijna uit. We hebben hem alweer in een grotere pot gezet. Hij blokkeert zo mooi de weg van Bess naar het terras beneden. Die wil zich immers altijd met alles en iedereen bemoeien. Ze steekt haar kop onder het hek door en jaagt mens en kat de stuipen op het lijf door plotseling een keel op te zetten. Dat vinden we af en toe niet erg, integendeel.

6 thoughts on “Canna”

  1. Elz, je weblog staat een beetje scheef bij mij op het scherm, volgens mij sinds gisteren. Net uit het lood.
    Maar de planten zijn nog steeds goed te zien. Krijgen zeker een goede verzorging.

  2. Dat kwam natuurlijk door mijn gepruts. Het werkt hier niet zoals op het log, of wel? Even proberen

  3. Je kunt gewoon [kleiner dan a href=”link” groter dan …klik…kleiner dan /a groter dan ] doen, zonder vierkante haken. Gewone html dus. (Groter dan = >, kleiner dan = <) Hee, Bo in feestkleding!

  4. Al ben ik dan HTML-er het lijkt wel geheimtaal, maar wel leuk zo’n linkje uitgelegd. linkje
    Kun je de heleboel op tilt krijgen. Daar houd ik wel van.

Comments are closed.