Clafoutis


Clafoutis
In het boek van de bibliotheek over de Creuse stonden ook recepten, o.a. van de Creusois die ik al eens gemaakt had. Deze keer dacht ik de Clafoutis maar eens te proberen. Een typisch gerecht uit de Limousin, boordevol kersen. Het recept was totaal onduidelijk en bovendien stond er geen enkele aanwijzing aangaande oventemperatuur of baktijd in.

Het kwam er in het kort op neer dat een bak vol pannekoekbeslag in een ingevette vorm moest worden gegoten, en daarop of erin dan weer de ontsteelde maar niet ontpitte kersen. Het resultaat was van een ouderwetse kwaliteit en ook nog bijzonder smakelijk bovendien!


Brocante in Pontarion
Na een tip van onze buren gingen we vandaag naar Pontarion, aan de Taurion, waar een brocante was. Het aardige hiervan was dat er een groot aantal non-professionals hun spulletjes hadden uitgestald, zoals een mevrouwtje die voor haar woonhuis vide-grenier hield.
We hadden ons oog laten vallen op een lijstje, wat we na afdingen voor 2,50 uri konden meenemen. We kochten in ?©?©n koop ook nog een paar ordinaire kitsch-oorbellen, voor de vermomming als edelvrouwe van Yeva.


Alleen nog een paspartoetje
Daar zat mijn trouwfoto in, zei de verkoopster met spijt in haar stem.
Bent u dan nog getrouwd, durfde ik te vragen.
Ik ben grootmoeder! antwoordde ze triomfantelijk.
Dat was dan ook weer duidelijk.

6 thoughts on “Clafoutis”

  1. Die Clafoutis is een geweldig recept. Met slagroom en vanillesuiker extra chique te maken. Ik gebruik ook allerlei andere vruchten, gewoon maar wat experimenteren, altijd lekker!

  2. Ik kom net bij het opruimen een prachtige grote lap stof tegen, echt edelvrouwenmateriaal. Donkerrood, glanzend, fluweelachtig en dun, maar wel zwaar. Hebben?

  3. Wat is dat frans toch een moeilijke taal met nauwelijks houvast. Vide-grenier, is dat een garagesale?

  4. Te laat, Dineke, te laat. Maar evenzogoed bedankt. Het is trouwens veel te warm op zo’n paard met een gordijn aan. Ik ben al naar de gestreepte lakens uitgeweken.

    Hettie: vide = leeg, grenier = zolder. Voila.

  5. Dat bedoelik, grenier=zolder, geen enkele houvast. Zet er even een woordenlijstje bij voor de engels-georienteerden.

Comments are closed.