Driekoningen

Die nieuwe fiets moest nu eens echt in gebruik worden genomen. Ik ging brood kopen in Dun, een kippeneindje en daarbij nog eens een mooi tochtje, als je binnendoor gaat.

Dankzij de 21 versnellingen(?) bleken de heuvels van de Creuse voor zo’n suffe partyfietser als ik makkelijk te doen. Heerlijk, heerlijk. Dat de remmen het deden, maakte de afdalingen ook weer een stuk eenvoudiger dan op de fiets in de zomer.
Het ging zo snel dat de bakker nog dicht was. Ik kocht uiteindelijk naast twee van die heerlijk Festivalbroden een driekoningentaart inclusief kroon.

Terwijl ik lekker aan het crossen was, hing Siebe de gordijnen tegen de kou op met boomstammetjes en de messing ringen die ik bij onze Amsterdamse loodgietende buurman had gekocht.

De kinderen hielden zich in de tussentijd bezig met het verfijnen van hun zelfgemaakte spel, iets met dobbelstenen, honden en paarden. Bij gebrek aan computer en TV worden ze kennelijk geprikkeld om zelf iets te verzinnen. Ze zijn er al dagen mee bezig.

Dat zouden moeten we proberen vol te houden als we weer terug zijn, maar dat is bijna onmogelijk. Het beeldscherm roept en wenkt.

6 thoughts on “Driekoningen”

  1. Dat fietsen en genieten door mooi landschap herken ik, ik doe dat ook als ik in Voorhout ben als ik op Robs huis pas. Nu moet je niet gaan lachen, er is daar heel mooi duinlandschap en ik trof het ook steeds met het weer. Je hebt alleen geen versnellingen nodig.

  2. Het is echt geweldig hier. Je zit hoger dan de auto of als je wandelt en de snelheid is aangenamer. Ik zag weer allerlei nieuwe dingen op bekende plekken.

    Dat krijg je toch van paardrijden, Dineke?

  3. Vroeger toen mij kinderen klein waren werd er in de vakantie ook altijd van alles verzonnen. En ze hadden ook computers, maar vaak kwam er een bordspel o.i.d. uit als ze vrij waren. Dus ik denk dat het meer de rust is die ze hebben die ze dit soort dingen laat doen.

  4. Wij hebben tijdens de vakantie gemonopolyd met een reismonopolyspel. Het duurde dagen. Onze karakters weerspiegelden zich in ons spel: Hans beleent alles, ik speel behoudend. Hans won.

Comments are closed.