Filevorming en vertraging


De wereld is wit van de rijp

De Bizon had nog zo gewaarschuwd: rode dag voor Ile de France . Daar dachten deze stomme Hollandse kaaskoppen geen last van te krijgen, of misschien een beetje vertraging in Parijs.
Vertraging in Parijs!
We reden rond midi de periferique op (“Heel gunstig, dan gaan ze allemaal eten.”) en na een minuut of 20 stonden we af en toe stil. Dat viel mee, zie je nou wel, zeiden we tevreden tegen elkaar. We berekenden dat we rond een uur of 4 bij de Lecerc in La Souterraine zouden zijn.
De files werden erger en erger. Radio p?©age meldde dat de weg van Parijs tot Orl?©ans min of meer dichtgeslibd was en dat het een uitzonderlijke situatie was. Zestig (60) km file die alleen maar door de beroerde rijstijl van de Parisiens werd veroorzaakt.


Lege flessen van de vorige keer

Om 22:00 uur reden we ons dorp binnen. Een absoluut record: 15 uur auto. In die tijd kunnen we onder normale omstandigheden heen en weer rijden.

Nou ja, we zijn er en buurman Jean Pierre had heel lief de cuisini?¬¨?Üre aangestoken, zodat het binnen 7 graden warmer was dan buiten, d.w.z. buiten was het gisterenavond -2 en binnen +5.

Vandaag, op de 24e, snorren de cuisini?¬¨?Üre en kachel in de salon, die zich zoals gewoonlijk eerst weer als een verwend meisje gedroeg: playing hard to get. Ze brandt nu geweldig (op kolen) na drie keer een valse start. De temperatuur is al gestegen tot 15 graden.


Paarden en koeien staan buiten

Bij de slager hebben we het gebruikelijke lekkers gehaald, gerookt spek, een parelhoen, een stukje lamsrollade, pat?©. De oesterverkopers in de Intermarch?© hadden het druk.
Strak zetten we de parelhoen met dragon in de oven, we drinken een glaasje, eten een oesterje en langzaam wordt het hier binnen warmer.
Morgen doen we nog even niks, maar dinsdag wordt er weer gewerkt.

3 thoughts on “Filevorming en vertraging”

  1. Ongelooflijk zeg, 15 uur onderweg……. Gelukkig kom je dan wel lekker in je eigen huis aan en begint het genieten gelijk. Heel veel plezier met zijn allen!

  2. 7-15 graden is het vaak in de winter in mijn stadswoning, dus ik zou goed kunnen aarden bij jullie. Veel plezier daar.

  3. Elz, je noemde in een eerder stukje de film Julie et C?¬©line vont en bateau. Er kwamen gelijk herinneringen bij mij naar boven. Ken en ik zagen toen veel films waarvan wij dachten dat wij de enige toeschouwers waren. Zoals een film die heette ‘Moon over the alley’. Er kwam zelfs een liedje in voor. Dat ging zo: Moooooon over the alleyyy. Ken en ik zijn de enigen in de hele wereld die die film hebben gezien, wed ik. Wie nog meer?
    Julie en C?´line was een hele leuke film.

Comments are closed.