Helleborus

Het was weer corvee. In de volkstuin van de buurvrouw bloeide de Magnolia beeldschoon. Dat moet iedereen maar op mijn woord geloven, want ik heb er geen foto van gemaakt. Bovendien was het stervenskoud en dat terwijl Erwin Krol ons een heerlijk dagje had beloofd. In Frankrijk zit de weersvoorspelling er bijna nooit naast, maar dat schijnt daar makkelijker te zijn. Ik weet het niet.

Mijn medeschoffelaars waren weer aan het mopperen op de Gestapomeisjes of de Arbeitseinsatz. Merkwaardig toch dat de Nazi’s altijd uit de kast worden getrokken zodra er autoritaire redeloze figuren op de proppen komen. NSBers. En terecht.


In Frankrijk heb ik de Helleborus die in het gras in de voortuin stond, achter neergezet, op de plaats waar ik ook de zaadjes in de grond had gestopt. Nu had ik er al een paar in een potje gezaaid, om te kijken of ze het wel echt zouden doen. En jawel, hier is de eerste:

3 thoughts on “Helleborus”

  1. Ik wilde mij vorige week dinsdag in laten schrijven bij Amstelglorie. De derde dinsdag van de maand kon dat, volgens de website, om 19.30 uur. Henk zou mij vergezellen. Voor alle zekerheid keek ik voor ons vetrek nog een keer naar de site. Stond er opeens: de eerste zaterdag van de maand. Om 14.00 uur. Er zit van een sadist achter die elke dag de datum verandert.
    Chantal beschreef haar corvee als taakstraf. Dat belooft wat.

  2. H?® heerlijk de zweep erover. Over sommige planten mag ook wel de zweep, bij mij zijn maar 2 Oostindischekersen opgekomen, bij de meisjes ook, erg weinig. Wel voldoende natuurlijk.

  3. Tot nu toe zijn alle OIkersen opgekomen. De zonnebloempitten zijn daarentegen in het Paasweekend allemaal de de K.U.T.huismuizen hier uit de grond gehaald en opgevroten, !!!%&!

    He, papa’s verjaardag vandaag.

Comments are closed.