Hondje Eigenwijs

Deze dag was gewijd aan zagen (bramen met de heggeschaar) en harken (alle troep bijelkaar). Dat stuk van Yeva blijkt nog groter dan het gedeelte wat wij tuin noemen. Vanuit de tuin, d.i. waar de moestuin is, kun je eindelijk helemaal naar de moestuin van de buren kijken. Dat witte in het midden is hun koude kas, van boomstammetjes en plastic gemaakt, die in de zomer vol staat met enorme dikke vleestomaten.

Op de voorgrond is het gat in het kippengaas, waar de hondjes altijd door ontsnappen, gelijk hondje Eigenwijs van de Gouden Boekjes, talloze keren voorgelezen door mijn vader. Dat gaat nu nog gemakkelijker.

Yeva heeft zich beziggehouden met het lenteklaar maken van het restaurant la petite cuisini?¬¨?Üre. In de cave had ze weer allerlei interessants gevonden. Kwint probeert altijd (met succes) mee naar binnen te glippen omdat hij denkt dat er voor hem ook leuke dingen zijn. Hij blijft dan – hoog jammerend – naar ?¬¨¬©?¬¨¬©n punt staren. Muis? Loir? Hagedis? Egel? Slechts met geweld te verwijderen, Kwint dan.

In ?©en van de flessen vond Saar een kranteberichtje over een fataal verkeersweekend in Frankrijk: 37 doden.
(Tussen twee haakjes: de Franse verslaggever op TV is lyrisch over Marianne Timmer.)