Hopla of tally-ho!

We waren in de RAI vanmiddag: Jumping Amsterdam.


Wat is daar allemaal te beleven? Nou, behalve springende paarden heb je daar dingen, die ze tegenwoordig clinics noemen. Clinics? Clinics? Tjonge jonge, nou nou. Ruikt naar gebakken lucht, maar zijn workshops. Vonden we toentertijd ook al een idioot woord.

Wij (paardenmeisje Yeva en heur moeder) vielen midden in een clinic van Eddy de Wolff van Westerrode. Dat is natuurlijk een naam waarvan de echte hippo’s kunnen dromen, maar wij hadden nog nooit van de man gehoord. Evenzogoed interessant, allemaal verschillende paardjes. Daarna het hoogtepunt, de volgende clinic, maar nu van Anky.


Dat meisje kletst maar door op zo’n paard, met een straalmicrofoontje op haar hoofd, zonder dat ze buiten adem raakt. Onderhoudend en een ijzersterke conditie. Neen, ze is echt leuk. Helemaal in orde.

Maar wat ons het meest verbijsterde, was de doelgroep.
We hebben een klein veldonderzoekje gedaan. De kraampjes, de stands die waren een afspiegeling van de PC. Plastisch chirurgie van kliniek Boerhaave; bij aankoop van een Italiaans appartement 1 Smart cadeau; heeeeele dure leerdingen (logisch met paarden); sieraden voor dezelfde doelgroep: veel geld geen smaak; ?©n werkelijk de meest skitterende paardenschilderijen van? tja, van een zeker knap lijkend maar absoluut smakeloos zonder werkelijk enig kleurgevoel geschilderd allooi. Het zal wel verkopen. En een champagnestandje van MOET.
(Wij hebben geen Smart cadeau gekregen bij de aankoop van ons Franse huisje.)
De FEBO staat er ook.

One thought on “Hopla of tally-ho!”

  1. Ik heb haar gistermiddag de wereldkampioenschappen zien winnen. Wat een beheersing, dat paard. We waren ademloos.

Comments are closed.