Vakantieboeken

Die Oostindische Kers gaat er, naarmate de winter vordert, steeds beter uitzien. Een beetje overdreven geef ik toe, maar vergeleken met de sneue toestand van een aantal maanden geleden, ziet hij er toch goed uit. Wat een raar exemplaar! Die mag alleen nog maar in Frankrijk in de grond, waar hij nu wel als een slappe sliert ge?´indigd zal zijn. Het vriest er.

In het kader van lezen bij de cuisini?¬¨?Üre heb ik bij de bibliotheek geleend: van Georges Perec, ik ben geboren, van Le Roy ladurie, Montcaillou en tenslotte een biografie van Proust, die volgens de bibliothecaresse niet door te komen is. (Ik ga er vanavond in beginnen en als ie niet bevalt, ruilen we hem vrijdag nog even).

Verder heb ik geleend van mijn vriendin RR: Sneeuw van Nobelprijswinnaar Orhan Pamuk en Ghost Country van Sara Partesky.

Terrorist, het nieuwste boek van John Updike heb ik per ongeluk razendsnel uitgelezen. Ik werd meteen bij mijn lurven gegrepen toen ik het boek even opensloeg – die ouwe John, die kan schrijven – en kon niet meer ophouden. Omdat het in een soort thrilllervorm is geschreven, eindigt het jammer genoeg een beetje slap. Toch lezen, hoor, jongens en meisjes!

Kerstman

Onze Keniase vriend Vincent heeft voor Kerstman gespeeld. Drie Afrikaanse T-shirts en dit prachtige tasje.
We hopen allemaal dat hij een van de gelukkigen is in de Amerikaanse greencard-loterij. We denken eigenlijk dat die loterij nep is en dat ze alleen blanke blonde dingetjes laten winnen. Waarom moet je anders een pasfoto insturen?

4 thoughts on “Vakantieboeken”

 1. Montcaillou? Grapjas. Je hebt teveel aan die steentjes in die nieuwe tuin zitten denken. Perec, apart, ik heb nog nooit iets van hem gelezen, maar wel regelmatig wat van en over hem tegengekomen i.v.m. mijn fascinatie voor Queneau. Ik hoop deze vakantie ook eindelijk eens wat uit te lezen. En iedere dag 1 Franse film. Als ik eraan toe kom. Schilderen wil ik ook nog. En het huis moet een flinke beurt. En Emma wil een galajurk. (En toen was de vakantie voorbij)

 2. Haha, ik dacht dat ziet niemand. Jaap, de pastoor van Alpe d’Huez had een hond die heette Caillou, dat is geloof ik een tamelijk gangbare hondenaam.

  En ik heb ook een kind met een galajurkwens. Die trek nu as vrijdag een glitterjurkje van minstens 30 jaar oud aan. Heel kek.

  Doe mij eens een paar Franse filmtitels? Ik zag ooit met RR tijdens Film International in Rotterdam C?©line et Julie vont en bateau. Lijkt me ook wel weer eens leuk om te zien.

  En ik heb plotseling zin in Cria cuervos! is allemaal uit dezelfde tijd, zie ik. Tjesus. Bijna 53, haha.

 3. Aangeschaft en nog niet bekeken (of wel al, maar heel lang geleden): Les Valseuses, Zazie dans le M?©tro, La Grande Bouffe, Fanfan la Tulipe, Gadd el Maleh (cabaret), een niemendalletje van de Fun?®s, Dr?¥le de F?©lix, Milou en Mai, Being there, Padre Padrone, Hable con ella.
  Erg, h?®?

  RR is zeker ook erg druk? Lees haar nooit meer.

 4. Bedankt! Ik had Being there in mijn hand, net in de bibliotheek, heb hem teruggelegd.

  RR en ik gingen vorige week nog naar the Queen, weifelend of we nu liever naar la tourneuse zouden. Maar ik wilde een feel good film, dus niet.

  Ik ga toch nog even die Spanjaard zoeken. Ach, dat dansje van die meisjes met het hitje Porque te vas.

Comments are closed.