Nieuwe hak


De potager van buren wordt niet meer gebruikt omdat ze er nu een hebben die makkelijker te bereiken is met de trekker, vertelde desgevraagd Florine. Jean Pierre zette er altijd een tank met water neer. Ze sjouwen zich suf met spullen en zelfs overgrootmoeder kwam vorig jaar nog wel eens langs schuifelen. Ze moesten langs ons huis, maar dat is nu dus jammer genoeg voorbij.


Oktober 2004

Saar en ik deden even een rondje boodschappen. De oude bakker was weer open, maar dat was pas grand-chose. Vorig jaar hadden ze geweldig lekker rechthoekig brood. Nu een paar saaie stokbroden. Het was een beetje zielig.

Bij de firma Jeanroth (bekend van Jean-Claude van het grind van vorig jaar) hebben we een nieuwe hak gekocht. Die ouwe doet het wel heel goed, maar is loodzwaar. Wat een heerlijke winkel vol bouwmaterialen, alles even degelijk.

Vervolgens naar de Boerenbond, die daar vlak achter is. De twee heren die de zaak gestofjast runnen, roken nog steeds non-stop. Daar hebben we rode OIkerszaden aangeschaft, die bij de Intratuin in Amsterdam waren uitverkocht. Doe er ook maar weer een paar klompsokken bij.

Na de lunch heb ik nog anderhalf uur in de tuin met de nieuwe hak gewerkt, tot het echt te warm werd. Te warm? Jazeker! Bloedheet en kurkdroog. De krant zegt dat het zaterdag gaat onweren. Een beetje regen kan geen kwaad.

Morgen en overmorgen komen er resp. twee mannetjes, die ons een offerte gaan doen met betrekking tot het gieten van een vloer van beton. We gaan de hele keuken omgooien. Ik ben benieuwd.

4 thoughts on “Nieuwe hak”

  1. Ja ik zie je thermometer iernaast zo van 20 naar 21 graden schieten in 1 tel.
    En eindelijk hoor de gierboefjes(zwaluwen)boven de Amsterdamse daken, misschien waren ze er gisteren al maar toen regende het de hele dag, dan zweven zij lekker boven de wolken

Comments are closed.