Opzeggen

De brief ligt klaar om verstuurd te worden.


Vergeten

De absolute doorslag was het mededelingenblad van de tuingroep waar een mens niet vrolijk van wordt. Nieuwe reglementen! Ja, de normen en waarden van het CDA en Nut&Genoegen zijn hier vrolijk via een achterdeurtje weer binnen komen wandelen.

Nut&Genoegen was de HEL, gevuld met achterbakse, liegende kantoorlullen, die het balkenende- en donnerfatsoen uit de jaren vijftig met het chagrijn van de Amsterdamse volkstuinder combineerden. Een xenofoob zooitje, dat grof vloekend iedereen terroriseerde die afweek van die norm. Ze spraken de kinderen aan met GVD als welkomsgroet (ook hun eigen nazaat) , gooiden vuil in tuinen van mensen die weg moesten (ik), en tapten elektriciteit af van de gemeentelijke lantaarnpalen. En alles in het geniep, dat spreekt vanzelf. En dan de maandelijkse HEGGEN- en TUINCONTROLE! 5 cm te hoog / te scheef / te laag? 10 gulden BOETE!
Tjesus, dat een mens zich hier vrijwillig aan onderwerpt, ik moet tijdelijk verminderd toerekeningsvatbaar zijn geweest.

En dat achterlijke bestuur heeft nooit, maar dan ook nooit iets gedaan met mijn klacht tegen die zak van een buurman die – natuurlijk in mijn afwezigheid – met zijn frees de helft van mijn tuin had afgeslacht. (Foto’s op verzoek te zien)


Kwint bewaakt zijn lievelingstools op de tuin

Amstelglorie is een andere wereld, hoewel mijn buren rechts van de N&G-afdeling zijn, dwz stiekem dingen stukmaken.
Maar de herrie van de A10, het gepraat van de mensen (“Wat een kloteweer, h?¬¨?Ü Gr?¬¨¬©?”, terwijl ik net denk, heerlijk, een zacht buitje) en de grootte (kleinte) van de tuin, maken dat ik het dus niet meer fijn vind. (Vroeger telden we het aantal keren dat iemand op de radio dus zei. Nu doet alleen Johan Cruijff dat nog, geloof ik. Dus zeggen, tellen weet ik niet)

Dat komt ook door Frankrijk. Neen, dat komt niet ook, maar is louter en alleen op het conto te schrijven van dat heerlijke Frankrijk, waardoor ik het kleine niet meer waardeer.

Ik had de envelop al dichtgeplakt, maar moest hem weer openscheuren omdat ik de sleutel was vergeten in te sluiten. Want de tuin en het huis gaan getaxeerd worden en dan motten ze derin kunnen.


Het uitzicht ziet er weer anders uit

Hopelijk is het leed 1 november geleden.
Ik moet alleen nog 2 x corveeschoffelen en dan blijft er verder niets over dan hier uit het raam de toekomst instaren en verlangen naar de volgende vakantie.

7 thoughts on “Opzeggen”

  1. Goed zo, wij hebben ook zo’n ding gehad. In Driemond. Tuincontroles, boetes en plat Amsterdams. En electrische of benzine grasmaaier mocht niet. Alles met de hand. Pfff. We hebben toen besloten om maar een echt huis buiten de stad te kopen.

  2. G?¥. Ik besef dat ik toch wel bevoorrecht ben met mijn eigen meters tuin, direct aan huis. Ik moet er niet aan denken dat ik naar de pijpen zou moeten dansen van ene capo. Wij kunnen het gelukkig heel goed vinden met de buurtjes van beide kanten (we lopen de deur niet plat en zo hoort het).
    Maar ik ben best wel vals. Want ik wil meer. Meer tuin en meer uitzicht. Meer vrijheid, meer stilte, meer duisternis etc. etc.
    God, wat ben ik ontevreden en wat mag ik het niet zijn. Grrrrrr.

  3. En toch, Elz, vind ik die foto’s vanuit je zolderetage genomen niet te versmaden. De stad heeft ook wle iets…

Comments are closed.