Paris II

Het hotel bevond zich om de hoek van boulevard Richard-Lenoir, waar de Bastille-markt op donderdag en zondag wordt gehouden. Ze verkopen vooral lekker eten, kaas, groente, paddestoelen, Beaujolais nouveau. Er zijn opvallend veel gespecialiseerde kramen met heerlijks uit Portugal, Griekenland, de Auvergne, de Savoie etc. de zogenaamde produits r?©gionaux.
De Libanese kraam verspreidde zo’n verrukkelijke geur dat we wel (de enige echte) taboul?¬¨¬©h m??esten kopen. We maakten even een praatje.
I love Holland, beweerde de meneer, toen hij hoorde waar we vandaan kwamen. Jaja. Nu had ik wel eerst gezegd dat ik de Libanese keuken de beste van de wereld vond, dus de toon was al min of meer gezet.

In de metro werd ik aangesproken door een Algerijnse man. Of ik ook een digitale camera had. We vergeleken onze spullen, praatten wat en hij liep door.
Hij bedacht zich en keerde om: was er racisme in Nederland? Ja, natuurlijk. Hij bracht het gesprek al snel op de moord op van Gogh en moslims. Die extremisten zijn niks anders dan moordenaars, verklaarde hij. We bleven doorpraten over deze materie tot de trein kwam.
Dat heb ik nu altijd, ik raak altijd met wildvreemden in gesprek zonder dat ik iets doe. Siebe stond erbij en keek ernaar.

In de tuin van het Louvre hadden ze de haagjes geschoren. Google Earth laat mooi zien hoe ze in stralen zijn geplant. Die rode stip ben ik:

Nu nog even dat hotel. Dat had het lef om mijn reservering van 3 weken geleden op het laatste nippertje te annuleren wegens een technisch probleem. Helaas, helaas, mevrouwtje maar gelukkig kunnen we u een kamer aanbieden in een hotel aan de andere kant van de stad, onder dezelfde voorwaarden. Toen ik dat niet accepteerde, krabbelden ze terug en zeiden dat het toch wel ging.
Daar geloofde ik helemaal niets van. Eerst zien dan geloven, zei blinde Maup. En ja, toen we ons meldden, hadden ze weer een ander “technisch probleem”, waardoor we alsnog werden doorgeschoven. Daar komen we nooit meer.

Wordt vervolgd.

4 thoughts on “Paris II”

  1. een hotel om de hoek bij de Bastille lijkt mij niet gek: je bent toch ook nog wel even op het place des Vosges geweest mag ik hopen…
    en hoe was het bij het institut Nl: heb je wat kunnen lospeuteren bij ze?

  2. Ik ga komend weekend alleen de highlights bekijken. maar dat is ook leuk, met een jong en onbevangen publiek.

  3. Heel leuk, het blijft gewoon een prachtige fascinerende stad. Het is er zelfs weer wat bruisender dan een aantal jaar geleden, was mijn indruk.

    Spreken die jonkies wel een beetje Frans, Juf?

Comments are closed.