Paris

Dit weekend gaan we even naar Parijs. Hoewel we er nog nooit zo vaak doorheen zijn gereden als de laatste 2 jaar, zijn we er nog maar ?©?©n keer gestopt, afgezien van de files dan.

(Dat was voor de deur van Mus?©e Marmottan, waar ik de hondjes uitliet, terwijl Siebe en de kinderen binnen waren om Monet te bestuderen. Het is een keurige, echt keurige buurt, bcbg, en die arme buitenspelende Franse kindertjes moesten in hun Petit Bateau-pakjes zorgen dat ze niet vies werden. Gek genoeg wordt dat soort kinderen dat ook nooit. Ik keek mijn ogen uit.)

Dit keer is de aanleiding de maand van de foto, Mois de la Photo en een bijeenkomst in het Institut N?©erlandais, waar ik me bekend wil maken. Hoe en als wat, dat weet ik nog even niet, maar de strategie komt vanzelf bovendrijven, hoop ik. De Thalys doet er nog maar 4 uur over.

Op de site linternaute.com hebben we de restaurants voor het uitkiezen. Zullen we maar weer eens Libanees, of gewoon Frans? Zullen we om 12 uur of ‘s avonds? Of allebei? Of tussen de middag een visje en later klein hapje Corsicaans? Heerlijk, heerlijk.

Op dezelfde site kun je nog veel meer vinden zoals de markten, hammams, de wijngaarden van Ile de France. Wijngaarden? Jazeker, goed voor 33 653 flessen. Le cru Montmartre 2006, ik zweer het je.
Zondagmorgen gaan we in elk geval even een paar geitenkaasjes halen op de markt van Place Monge.

Maar een beetje bij Centre Pompidou rondslenteren doe ik niet meer, want ze pikken me er altijd uit. Kijk maar wat ik 30 jaar geleden moest doen: meespelen.

2 thoughts on “Paris”

  1. En heb je nog tijd gehad voor de place Monge? Dan ben ik echt jaloers! Wij hadden in 1e instantie een hotel vlakbij de place Monge en opeens bleek het een gelijknamig hotel te zijn buiten de peripherique! Wij boos, natuurlijk. De reislorganisatie gooide het eerst op overboeking en daarna op de weigering van aanname van een groep. Flauwekul. We zijn ervan overtuigd dat het 1e hotel een lokkertje was en dat ze ervan uitgaan dat de adreswisseling voor de naieveling niet zou opvallen.
    Rijdende rechter: here we come! Nooit meer in zee gaan met Muijs c.s.

  2. Wat een boeven! Nee, ik had een fantastische markt om de hoek, zie volgende post.

    Ga je nu wel of niet naar de rive gauche?

Comments are closed.