Pas grand-chose

Er is echt helemaal niks te beleven in de Creuse en dat moet zo blijven. Saaie steden, geen strand, geen trekpleisters of -zalf, geen bergen, geen druiven, niks naks noks.

Alleen de .. neen, ik zeg helemaal niks. Neen, er is helemaal niks aan. Soms wandel ik een beetje bij ons in de buurt en dan is het weer grijs, geen zon te bekennen en overal hekken, van waarachter gevaarlijke koeien het land bewaken.


Neen, blijf maar op de paden en houd de honden aan de lijn. Iedereen kan maar beter naar de Provence of de Dordogne gaan.

6 thoughts on “Pas grand-chose”

  1. Hmmm, als ik jullie verhalen lees en foto’s zie, dan klopt mijn hartje toch wat sneller. Maar je hebt gelijk.

  2. Nou, ik heb laatst drie afleveringen van Het Roer Om vertaald over een bekakt Engels stel dat een gigantisch kasteel met 25 kamers bij Limoges had gekocht om er een hotel van te maken. Er schijnt een goedkope vliegverbinding tussen Limoges en Engeland te zijn. En ja hoor, ik zag de hordes de vliegtuigen verlaten en de cafes bestormen. Chateau Ribagnac, moet je eens naartoe surfen. Ondanks hun geploeter en gezwoeg kon ik op geen enkel moment (ruim 120 minuten) sympathie voor ze opbrengen. Hopelijk wonen ze ver bij jullie uit de buurt!

  3. Ze wonen zo’n 60 km ten zuiden van ons. En inderdaad, er is een heel goedkope verbinding tussen Engeland en Limoges. Die Britten ploffen meteen neer, als strandbezoekers.
    Ik had dat kasteel al ereis bekeken online. Ja, vooral heel duur geloof ik. Wat erg dat jij dat moest vertalen!

    (Ik moet de – persoon van de – reacties de eerste keer checken, want anders word ik overspoeld door spam. Vorige week 100X! Gelukkig kon ik daar een stokje voor steken. Die bulk kwam uit Rusland)

Comments are closed.