Quinze ao?ªt!


Doodmoe, maar voldaan
Nou, beste lezertjes, het was een succ?¬¨?Üs fou! Onze omzet bedroeg precies 4 (vier!) euri, en dat kwam omdat Siebe de laarzen voor 1 euro verkocht, anders hadden we de vijf (5) gehaald.
Het publiek bestond voornamelijk uit locals, die geen enkele belangstelling hadden voor de restauratie van het kapelletje van Mas st. Jean.

Heel af en toe kwam er een Nederlandse langs, keihard fluisterend tegen heur partner: Daar, rechts, stroopwafels!
Wat?
Voor je, RECHTS, STROOPWAFELS!

Toen de wandelstok meteen voor achten werd verkocht, dachten we dat we binnen zouden lopen.
Drie uur later kocht een Franse mevrouw ?©?©n pakje stroopwafels. Een uur later gingen de genoemde laarzen.
De folders (Fr, Eng, Nl) wilden de mensen gelukkig wel hebben en wie weet, levert dat nog iets op. In ieder geval weten ze hier nu wie ik ben.


Onze kraam
Het was verder een uitzonderlijk mooie dag, tussen de kou van gisteren en de regen van morgen. Ik had gisteren gebeld naar Cheval Rouge om te vragen of Yeva nog iets voor ze kon doen. Ze houden elk jaar ponyritjes tijdens de brocante, een rondje om de begraafplaats in plaats van de kerk. Yeva’s hulp werd zeer op prijs gesteld en het meisje ook weer blij.


De wethouder bakt de entrekootjes

Om 12:45 konden we eten in een grote tent achter de kerk. De wethouder bakte enorme lappen vlees, dat weer van de koeien van de eters afkomstig is. Hij mopperde hoofdschuddend, toen hij bij zijn ronde door de tent zag dat de boeren hun bordje niet hadden leeggegeten.
“Wat nou, stelletje koeienfokkers (?¬¨¬©leveurs), eten jullie geen vlees?”


Onze fiets tegen de muur van de kerk
Na de maaltijd ging Yeva terug naar haar paardjes en wij sleepten onze stroopwafels weer mee naar huis. Nog even zwemmen in de Creuse, die ontzettend koud was en op de terugweg Yeva weer opgepikt. Die geurde zwaar naar paard.


Lieve paardjes van Cheval Rouge

4 thoughts on “Quinze ao?¬™t!”

  1. Tjonge Tjonge en dan al die voorbereiding!
    in ‘t noorden hier zeggen ze: ‘t komt so ‘t komt..
    Ik heb net het Pieterpad gelopen te beginnen in Pieterburen. De eerste overnachting heb ik Garnwerd gedaan. Wat is het toch mooi in het noorden. Daarna ben ik met een vriendin van Harenermolen naar Schipborg gelopen: 15 ooievaars gezien op het juist gemaaide veld.
    ik heb ook nog gezwommen in de Drentse AA.
    Rokko heeft het op het Balloerveld begeven, maar gelukkig kwam Staatsbosbeheer om ons te redden: hij bracht ons naar Rolde. Bij thuiskomst was Rokko na een uur of 4 weer geheel de oude!

Comments are closed.