Smetvrees

Ik had in dezelfde tijd voor de kinderen allerlei verhalen gemaakt, over egels en wasberen. Dat waren hun lievelingsknuffels en zijn dat nog steeds, nu ik erover nadenk. Zijn ze daar niet een beetje te oud voor? Welnee. (Jammer dat de honden ook dol op egels zijn)

In een van die verhalen komt Wasbeer Zebra tegen: “Weet je dat je ontzettend stinkt?” vraagt hij. Logisch, wasberen hebben smetvrees en die figuur uit mijn verhaal al helemaal. De Egel had pleinvrees. Die Zebra deed alleen maar mee omdat ik daar van die vette grafische beelden mee kon maken, want verder was de lucht niet te harden.

4 thoughts on “Smetvrees”

  1. Te oud voor knuffels? Kan toch niet. Hier hebben ze allebei(19 en 24) hun bedknuffels binnen handbereik.

  2. Heeft die wasbeer nou een laptop bij zich? Ik vind het er heel leuk uitzien, kan je niet iets in eigen beheer uitgeven? Lijkt me trouwens leuk, dieren met allerlei moderne middelen( keukenmachines, mobieltjes, grasmaaiers op zonne-energie etc.)

  3. We (een hele kleine Yeva en ik) zagen ooit op TV een wasbeer bij de Stichting AAP, die zijn krentenbollen waste. Daarom heeft hij een koffertje met krentenbolletjes, gelijk Okkie Trooi. Als je je die nog herinnert.
    Ik heb het verhaal van Aapje Anders even online gezet.

  4. Okki Trooi! Da’s mijn eerste televisie-herinnering! Samen met ‘de Schim’ Dat was pas eng!!!

Comments are closed.