Stedelijk CS

Groep 8, de klas van Saar, doet aan KunstKijkUren, zoals Yeva vorig jaar. Ze krijgen dan een uur les van een speciale kunstdocent in een paar musea in Amsterdam. Ze gaan naar het Stedelijk, het Amsterdams Historisch, het Rijks en het van Gogh.
Vandaag ging ik als begeleidende ouder mee naar het Stedelijk.

Uitzicht richting CS
Ik moest natuurlijk met Saar haar groepje mee en gelukkig niet met de andere helft. Die gingen naar Rineke Dijstra. Ik heb die foto’s al zo vaak gezien, ik wilde wel weer wat anders. Dat was een keuze uit het depot van die jongens die vorig jaar bij de biénnale in Venetië Nederland vertegenwoordigden. Je kon zo mooi zien hoe ze die film bij elkaar hadden verzonnen.
Ik heb twee kubistische etsen (Picasso en Braque) kunnen zien en twee werkjes van James Ensor, ook altijd leuk. Verder was het qua kunst een magere oogst.
En wat ook vermoeiend was, is dat die klas van Saar nergens op reageert. Je moet er echt op inbeuken en 1 kind een concrete vraag stellen, anders zeggen ze niks. Alleen mijn Saartje en haar vriendin Claartje hadden een beetje inbreng. De meester zei dat ze ALTIJD zo waren. Je zou dat clubje toch elke dag moeten lesgeven!

One thought on “Stedelijk CS”

Comments are closed.