Thuis 3

1
Het is bijna winter en de Datura of Brugmansia staat nog te bloeien. Door het gebrek aan licht zijn de blaadjes er al af en toch zie ik nog overal knoppen. Op warme zomeravonden stijgt de zware parfumlucht omhoog en zo mijn huis en neusgaten in. Dat is tamelijk ranzig als je zit te eten, om het maar eens in de taal van de middelbare school te zeggen.

Het schijnt volgende week kouder te worden en daarom ga ik ze maar eens binnen zetten. Op balkon wordt het nooit zo koud als bijvoorbeeld in de volkstuin, waar ik overigens nooit meer wat van heb gehoord.
O neen, ik zou er niets meer over zeggen. Wat had ik mezelf beloofd? “Pas als het geld op mijn rekening is gestort, ga ik het er nooit meer over hebben.” Ha, dat is nog niet gebeurd. Ik kan dus nog flink blijven zeuren.

Zodadelijk ga ik de geiser demonteren en alles wat de nieuwe huurders niet mogen hebben, weghalen. Verder bekijken ze het maar.

Nog zes nachtjes slapen en dan zijn we weer thuis. Het zal wel ijzig koud zijn.

2 thoughts on “Thuis 3”

  1. Mmmm. Ik vind het wel pittig, zoals je elke keer je bezoekjes naar LDF weet te omschrijven als thuiskomen. Het is wel behelpen, h?¬Æ? In Nederland. Binnenkort komt er op Immogo een maison de maitre in de verkoop (in de Auvergne)……ik zou er zo in willen trekken. Maar ja. Eerst maar eens hier de boel netjes afronden. En zorgen dat verders de schoorsteen ook kan blijven roken….Ik ga maar weer es zo’n ouwejaarslot kopen.

  2. Siebe is van de loten, ik spaar braaf en bewaak de budgetten. Ondertussen zoek ik naar andere bronnen van inkomsten.

    Het is elke keer weer zo heerlijk! Ik verheug me nu omdat we de nieuwe vloer serieus gaan uittesten qua warmte-isolatie. En fik stoken op het land.
    En de nieuwe schuur in bezit nemen. Er zit jammer genoeg een (300m2 ) tuin bij, waar de laatste 30 jaar niet meer naar is omgekeken. Kan ik weer opnieuw beginnen. Erg, he?

Comments are closed.