Topinamboer

Gisteren kwam onze vriendin en buurvrouw (bekend van de zomer van 2005) deze witte knol brengen:


Aardpeer in een potje

Daar heeft Geoff Hamilton (Tuinieren in de praktijk) het steeds maar over: plant Topinamboer! Dankzij mijn sitebezoekers (-paul) ?©n buurvrouw M. weet ik eindelijk hoe die dingen eruit zien als ze in volle glorie in de tuin staan.
Nog 1 nachtje slapen en ik kan weer in de Creuse Franse gaten graven, haha, omen est nomen. Gisteren heb ik namelijk op het Singel ook nog 150 botanische tulpjes gekocht, “Cynthia” en “Little Princess”, om (in de periode) tussen de sneeuwklokjes en de werkelijk prachtige bossen afrikaantjes van buurman B. tegen iets vrolijks aan te kijken.

 
Cynthia (15 cm)   Little Princess (10 cm)

4 thoughts on “Topinamboer”

 1. Morgen, Elz! (Elisabeth, Elise…naar welke naam luister je het best?)
  Denk er wel aan dat het enorme woekeraars zijn! Je hebt weliswaar de ruimte, maar je wilt ze niet overal, toch? Er wordt hier altijd aangeraden ze in een emmer in te graven.
  Heb je het wel eens geproefd? Het ligt hier in D.H. op de markt volop, maar ik heb het nog nooitgeprobeerd.

 2. We hebben 2000 meter in het vierkant. Dat mag best een beetje woekeren. Als het maar niet te droog is.

  Mijn moeder noemde me Elisabeth! als ik niet luisterde, mijn familie zegt Elzje, mijn werk en anderen zeggen Elz en de Fransen zeggen vanaf 1973 (vendanges) Elise. Kiest maar.
  Mijn lievelingsbuurvrouw in Frankrijk zegt: madame Elisabeth.

  (Vroeger zeiden ze in Den Haag: Hee joh, hee, hee, zus! Dat vond ik om de een of andere reden zo beledigend, weet niet meer waarom. Zie je me goed? Moet je een bril opzetten, zie je me beter. Etc etc.)

 3. Anecdote: Johnny Jordaan was uitgenodigd op paleis Soestdijk. “Zo, meneer Jordaan”, zei de koningin Juliana, “ik hoor dat u populairder bent dan ik.”
  Johnny deed van schrik een stap opzij en stond op de teen van prinses Marijke. “Sorry zus”, zei de populaire volkszanger.

Comments are closed.