Vinca

Geen Bonte Avond vandaag, hoewel het al weer onze laatste dag is. De bakker komt weer drie keer per week langs (het is “Hopla!” van vorig jaar, HOURA!), op dezelfde krankzinnige tijden als eerst: 08:00 uur of vroeger op zondag.

Yeva en Siebe waren vroeg weg (paardrijden in Saint Sebastien, Yeva, niet Siebe). Ik was tegelijkertijd opgestaan en heb in een noodtempo de laatste stukken terrain kaalgeslagen. Dat is goed te voelen, nu ik even zit.


Vorig jaar heb ik een irisje gered dat bij onze zoektocht naar de fosse septique precies op de verkeerde plek een beetje sneu stond te zijn. Even in de ziekenboeg, een beetje mest, een beetje zon, en HOPLA, zou ik haast willen zeggen, daar zijn de eerste bloemen.


Het lijkt wel een donkerblauwe. We hebben al een heel rijtje lichtblauwe in het voortuintje, die jammer genoeg een beetje flets ogen.


De Hollandsche import doet het ook goed. De Vinca hier is stiekem meegelift met de geraniums, net als het OLV-bedstro en dat komt goed uit, want de plek waar ze staan, is onmogelijk qua omstandigheden. Ik had alleen de geraniums een kansje gegeven. De bosanemoon van het begin van de week ziet er geheel hersteld uit, en de daslook bloeit nu. Laat die zich maar lekker verspreiden door de tuin.


Het regent een klein beetje. Als het deze week niet zou gaan regenen, werd het hooien volgende maand een catastrofe, zei de vader van de boer, terwijl hij de verwachte hoogte van het gras aangaf. Hij schudde zijn hoofd: ??°a ne pousse pas. Ook alweer zo’n standaarduitdrukking.

3 thoughts on “Vinca”

  1. Daslook gedijt hier idd ook. In het heempark achter ons huis en tussen de lelietjes van dalen. De geur in de voortuin is inmiddels zo zoet dat het gewoon op je strot trekt, als een verflucht, die je na uren nog uitademt. Maar ik klaag niet: alles komt mooi op: eerpels (dor?¬©’s), aardbeien, doppers en tuinbonen en volgende week de 1e sla!
    Goede reis terug, morgen!!!

  2. Nu het hier ook zulk mooi weer werd waren er ineens ook geuren. Wat was die heerlijke geur? OLV-bedstro! (bijna heimwee naar mijn tuin)

  3. Ik rook ook steeds wat, maar vergat te onderzoeken waar de geur vandaan kwam. Maar zo’n weblog maakt je weer attent op je omgeving. De voortuin komt steeds voller met daslook en nu zag ik achter ook weer. Laat maar lekker woekeren, als hij is uitgebloeid merk je er niks meer van.

Comments are closed.