Weer terug

Met een volle auto haalden we Yeva van het Amsterdams op, om onmiddellijk voor de files uit naar Frankrijk te scheuren.

Voor de files, HA! Voor Abcoude stonden we al stil. Het duurde tot na Brussel toen we de drukte eindelijk een beetje achter ons lieten. Parijs ging voorspoedig, maar de reis werd vertraagd door duisternis en regen.

Na Vierzon houdt de peage op. Kennelijk wordt er bezuinigd op de witte verf, want de streep in het midden was nauwelijks nog te zien. Eindelijk reden we om 00:45 ons lieve dorp binnen. En ja, de kachel brandde dankzij Jean Pierre, zodat het huis niet heel erg koud was. Nog veel later gingen we naar bed, vanwege de opwinding dat we er weer waren. Zaterdag gingen we (Saar en Elz) pas na midi naar La Souterraine om boodschappen te doen. Alles is bij ons tot 3 uur potdicht en bovendien kun je er niet echt lekkere kaas kopen. We kochten weer veel overbodige dingen, zoals chips met mosterdsmaak, kant en klare tabouleh en een potje ganzevet, terwijl we allesreiniger en afwasmiddel gewoon vergaten. Verblind door begeerte en een knorrende maag.


De regen hield ook zowaar op. Blauwe luchten en zwermen vogels. Trouwens, we zagen alleen maar niet-opgehokte kippen. De opgehokte kun je natuurlijk niet zien, maar we betwijfelen of ze zich hier in het land en in het bijzonder in deze buurt ooit aan een ophokafspraak houden.

En kijk nu eens naar de sneeuwklokjes. Wat een lekkere royale bossen, niet van dat zuinige! Kwint is ook weer helemaal gelukkig. Bess een beetje.

4 thoughts on “Weer terug”

  1. Via brussel en Parijs?? Volgens mij een omweg. Wij mogen weer in mei. We verheugen osn al o het moment dat we de automotor agzetten, de deuren opendoen, om vervolgens overdondert te worden door het geluid van de krekels.

    RobertS

  2. De 7 verschillen……Tsja…mijn sneeuwklokjes bloeien ook. En daar is alles wel mee gezegd, geloof ik…Hoewel…de vogels fluiten hier ook dat het een lieve lust lust is, het is hier alleen nooit echt donker..
    Wanneer het net zo gaat als vorig jaar, dan hebben we sneeuw in de krokusvakantie en wie weet: kom ik die oude meneer op zijn skies weer tegen in het park…

Comments are closed.