Zevenslaper


Dubbele beglazing

We moeten uitkijken dat het huis niet in een sauna verandert. De isolatie van onze nieuwe vloer en muur werkt. Vorig jaar hadden we de kamer verkleind door gordijnen om de trap heen te hangen, zodat de warmte niet daardoor zou verdwijnen.
De mannetjes van meneer Bruneau, van de tegels en beton, hadden in oktober een stuk isolatieplastic in de tuin laten slingeren, wat ik nog net kon redden van de opruimdrift van Siebe.

De raampjes bij de trap kierden door het geknaag van de loir van een paar jaar geleden. Stuk plastic uitgeknipt, een paar punaises en hopla, klaar is Kees. De temperatuur stijgt.


Huisgenoot snuitje

Onze Nederlandse buren kwamen even langs na een kerstwandeling in het bos hierachter (iets wat volgens ons levensgevaarlijk is, want het barst er van de herten en de jagers en het is 25 december!)
En wie kregen we tijdens het theedrinken eindelijk te zien? Inderdaad, de loir die we wel gehoord, maar nooit gezien hadden.
Kill, Bess en Kwint! Tjonge, wat zijn die honden dom. Op de trap, losers, niet achter het fornuis. Dure jachthonden, heb je niks aan.
We dachten trouwens dat die beesten 7 maanden/jaar sliepen? We stoken zeker te hard. Enfin, het is Kerstmis, vrede op aarde. Volgend jaar moet hij weg.


Een Kerstboomstam

Jean Pierre kwam in Kerststemming een chocoboomstam aanreiken. Hij kon niet blijven, want zijn schoonvader kwam eten. Hij trok er een vies gezicht bij. Die man is best aardig, dus het zal een klassiek geval kouwe kant zijn.

Siebe en Saar maakten vandaag al eerder een wandelingetje in het kader van bestrijding van de puberverveling. Ze moesten hun tochtje verplicht visueel documenteren.


De favo koeien van Elz

Kijk nou toch hoe mooi het hier is! Daar achter dat laatste berijpte bos boven, daar zitten wij. Heerlijk, he?

Toevallig had ik precies dezelfde bosjes vanuit onze kant gefotografeerd.

En de kroonluchter hangt. Hij staat heel goed:

3 thoughts on “Zevenslaper”

  1. Ha Elz, bijzonder die loir. Het is wel een van de beschermde soort, lees ik, en ook ‘Habite dans les b?¬¢timents abandonn?¬©s et m?‚Ñ¢me dans les greniers’.
    Misschien als jullie wat vaker komen, hij/zij vanzelf weggaat?

  2. Ja, hij is beschermd, en normaal horen we hem idd in de zomer knagen op zolder. We hadden hem zeker gestoord met onze herriemakerij.
    Ik geloof niet dat hij van plan is ooit te vertrekken. Hij was ook helemaal bang, maar keek geinteresseerd naar ons. Jammer dat hij alles kapot maakt en alles bevuild.

Comments are closed.