Ziek

Vroeger (nr. zoveel) kregen we geraspte appel als we ziek waren, of een heerlijk bouillonnetje, zelfgemaakt, dat spreekt vanzelf.


We lagen op de bank in de kamer en ik herinner dat bij een van die gelegenheden de kerktoren van de kerk aan de overkant op de Erasmusweg, kant-en-klaar arriveerde en aan de kerk werd gemonteerd. Of heb ik dat verzonnen in een koortsdroom?
Vandaag was het weer zover. Alleen was mijn moeder er niet om een bouillonnetje te brengen. Dat zou trouwens nutteloos geweest zijn, want alles kwam er net zo gemakkelijk weer uit. Sara bracht me na vieren een kopje thee op bed, toen de interne rust een beetje was weergekeerd.


Een kerk in elkaar zien zetten zit er hier niet in, maar ik heb met mijn suffe kop en mijn iBook gelukkig nog contact met de buitenwereld.

4 thoughts on “Ziek”

  1. Ik herinner mij dat jij( een jaar of zes?) ziek op de bank lag en een koortsstuip kreeg. Dat was heel eng. Mama bleef heel kalm en zei: Blijf jij er even bij. Daar stond ik dan voor een schuddend meisje. Gelukkig kwam ze snel terug, met een paar natte handdoeken die ze om jouw benen wikkelde. Daardoor hield de stuip op. Het was tussen de middag, dus kon ik weer naar school.

Comments are closed.