Voorwerk


coeur de boeuf
Nu de tuin weg is, moet ik mezelf eraan helpen herinneren dat er toch voorbereidingen moeten worden getroffen voor het komende seizoen.

De tomaten! Op het pakje staat: semer en bac ? semis, au chaud, de f?©vrier ? avril.
Fruits ???¢normes! Ha! En die smaak! Die kleur!

Capucijners. Moet ik ook niet vergeten. En Lathyrus.

Verder zit ik met allerlei planten die de beendroge tuin in Frankrijk niet waarderen. De Canna heeft de vorige zomer in de volkstuin gelogeerd – net als de oleanders -met als gevolg een jonkie:


Baby Canna

Niet erg slim, want nu zit ik binnenkort met twee van die enorme planten.
Toch zie je die planten overal in Frankrijk op verkeerspleintjes. Ik had me er zoiets van voorgesteld:


Neen, toch maar niet.

De oleander heeft zich tijdens de zomer ook promiscue gedragen. Er zaten her en der fallusvormige peulen aan de planten, die nu – opengebarsten – pluizige zaadjes laten ontsnappen. Hup, in een plastic bakje van de Chinees gedaan, op de verwarming en ja hoor, piepkleine oleandertjes:

Voorlopig ligt er 900 km verderop nog een flink pak sneeuw, volgens de Franse buren dan. Dat we dat nu moeten missen!

2 thoughts on “Voorwerk”

  1. Die Tezier-Coeur de Boeuf tomaten zien er bij The Greenery heel anders uit. Meer rood van binnen dan van buiten.

  2. Zo zien ze eruit als ze nog niet rijp zijn, heel grillig van vorm. Maar dan.. worden ze dieprood, heerlijk:

Comments are closed.