Lachen


Cadeautje van Siebe S.

Ik hield vorige week een beetje nonchalant die prachtige camera achter me en drukte af. Het is nu bijna niet voor te stellen dit ik daar gewoon zat, in de schaduw van de plataan en deze parasol, die ik om de tien minuten moest opeisen, want bij elke nieuwe klant werd hij verplaatst. Die zon daar is meedogenloos.

Zaterdagmiddag reden Kees en ik na de lunch bij de Portugees naar Remke haar camping. De weg leidde eerst een tijdje langs de Middellandse Zee en na Narbonne ging hij de bergen in. We passeerden olijf- en veel wijngaarden, waar de donkere trossen rijp hingen te hangen. Onderweg zagen we een enorm 2cv-kerkhof, waardoor ik een tijdje verbijsterd bleef nastuiteren. Ik stuiterde toch al meer dan normaal, vanwege de sfeer, de zon, de stad en de mensen daar, want tjongejonge, wat was dat allemaal aan me besteed! Dat kerkhof moet ik eens op de satelietfoto opzoeken. Was het nou voor of na Narbonne?


Een heerlijke plek

We werden op de camping ontzettend gastvrij ontvangen en ik heb gehuild van de pret. We reden in het donker terug, nog nahikkend van het lachen.


Een cactus in de tuin bij de buren

De volgende dag vertrok ik met mijn ex-collega Peter en zijn broer, die me – heel hartelijk – een lift gaven via de brug van Millau en Clermont-Ferrand tot Montlu???ºon, waar Siebe me weer op stond te wachten. Zo zat ik gewoon weer in mijn eigen huis in Frankrijk. De buren waren zeer te spreken over het perkje dat ik voor onze schuur had aangelegd. “Zo ziet hij er niet meer verlaten uit.”

Ik was zelf ook niet ontevreden. Wat een week.

Naschrift: Dankzij Anne-Lise heb ik naam en adres, url ?¬¨?Ün een foto:

Geoportail van IGN.fr had in tegenstelling tot Google Earth een satelietfoto gemaakt zonder wolkjes:

6 thoughts on “Lachen”

 1. Je kerkhof is denk ik een garage, Elz!

  Als je het hebt over een 2cv kerkhof aan de doorgaande weg bij Narbonne kan dat bijna niet missen!

  Dit is de site: 2cvcherie.free.fr
  Ze zitten aan de Chemin du Pech de l’Agnel, rocade Nord-Ouest. Op de site kan je onder “acc?¬Æs” op een kaartje precies zien waar ze zitten.

  Ik ben er vorig jaar september beland, nadat we het massif central doorkruisden, in de stromende regen, met een kapot ruitewissermotortje, niet fijn!

  We hebben daar toen een gereviseerd motortje kunnen kopen. Ik heb overigens ook hard gestuiterd toen we daar het terrein op reden!

  Leuke mensen ook nog! (maar hoe kan het ook anders 🙂

 2. Hee, wat geweldig! Ik kreeg zo’n schok, toen ik ze zag, dat we er alweer voorbij waren, voordat ik er erg in had. Ik doe dat fotootje erbij en zoek even op Google Earth of IGN.fr
  Maar deze is het zeker, ik herken de muurschildering met terugwerkende kracht. Goed van je, Anne-Lise!

 3. Haha! Ik heb ‘m ook gezien!!
  Er stond een heel mooi dingetje aan de zijkant en verder heul veul roestbakken.

Comments are closed.