Aanzetten


Eindelijk hooitijd

Er stond gisteren een stevige wind, die de zon tevoorschijn liet komen. Ik ben meteen naar buiten gehold om het terrain te moterzeisen. Dat ging eerst helemaal niet, tot ik zomaar in ene gratis een beeld van gene zijde doorkreeg: een boer zet met een steen zijn zeis aan.


Lag gewoon in de tafella

En ja, na het wetten van het mes kliefde ik met opgeheven zeilen door mijn groene veld. In mijn razernij nam ik ook nog een vogelnestje met 3 eieren mee, dat in een struik onkruid was opgehangen. H?¬¨?Ü, doe dat dan ook niet, zwartkopje! Daar treurde ik nog enige tijd over.


Helaas

Om twaalf uur gingen we in ons eigen restaurantje in Naillat eten, waar we aan tafel werden gezet met die drie mannen, die als je binnenkomt altijd rechts aan 1 tafeltje zitten, Siebe. Die schonken ons vriendelijk wijn en water in en gaven het brood door. En de sociale werkplaats was er gelukkig ook.

Eenmaal weer thuis holde ik weer opnieuw naar buiten om verder te gaan met de zeis. Jean Pierre was eindelijk ook begonnen en toeterde opgetogen toen hij mij bezig zag. Zwaaien! Hooien!

Vandaag is het weer min of meer petweer. Ik hoop voor Jean Pierre dat we het drooghouden. Elke dag gaat hier nog de kachel aan. Zodadelijk gaan we naar de markt, een stukje geitenkaas halen en iets lekkers bij de slisser.

En kijk eens naar de cyclamen die twee maanden geleden bij mij op het werk bijna de geest hadden geven. Ik was ze al vergeten tot ik er bijna met mijn lompe pootjes op ging staan. Dat ziet er gezond uit.

5 thoughts on “Aanzetten”

  1. Denk het toch niet dat het echte hooien lukt. Volgens Meteo France blijft het met de westenwind, de komende dagen nog steeds ‘temps sensible’ en ook nog eens een te lage temperatuur. Jean Pierre zal wel kuilen, door de bollen met plastic in te pakken, vermoed ik.

  2. als een echte habitue, daar in Naillat
    en de markt in Dun da’s andere koek dan de Dirk in A’dam Noord

  3. Het is hier een maand later dan normaal, tot nu toe is het droog, morgen wordt het mooi, overmorgen nog mooier. Ik denk dat Jean Pierre het redt.

Comments are closed.