Brommer


Er staat een fiets in de stal, met hulpmotor

Toevallig kwam hij met Kerst bij Hollandais en France ter sprake en vandaag bij Wim de Bie: de Berini.
Mevrouw A. had het al gezegd, er staat een mobylette in de schuur, hoor!
E?©n mobylette? Een hele verzameling halve brommers en fietsen zul je bedoelen.

Het is mij onduidelijk of die dingen het nog doen en ik had ze graag aan nader onderzoek onderworpen, maar daar was zoals bekend geen tijd voor. Ze zien er heel erg onwerkend uit.

E?©ncellige

Onze versnelde terugkeer en de dood van oma heeft deze afgelopen week de sfeer bepaald. Wat er vrijdagmiddag na de plechtigheid gebeurde, zette er nog een fikse domper op. Toen Siebe nog even naar de AH wilde, werd hij bij de deur voor de zoveelste keer met geweld opzij geduwd door onze amoebe T. (?©?©ncellige met schijnvoetje). Siebe ramde terug en lag al op de grond voordat hij wist wat er gebeurde. De amoebe schopte met dat voetje stevig op hem in, tot ie werd tegengehouden door een kordate bezoekster, die ervaring met dit soort omstandigheden heeft (junkopvang op de Wallen).

Het is een hopeloze situatie. De politie grijpt als vanouds pas in als het te laat is. “We kunnen niks doen, mevrouwtje”. De buurtregisseur, volgens mijn collega een uitgeserveerde agent die de grote criminaliteit niet aankan en daarom maar op de shit van burenruzies gezet wordt, zei dat hij door mevrouw Amoebe gebeld was met de mededeling dat “ze er genoeg van had”. Ja, me dunkt. Alleen verkeert deze vrouw al 10 jaar in toestand van denial, ook een beetje zielig natuurlijk, dus ik denk dat ze van iets anders genoeg heeft dan van die “man” van haar, wat ik eigenlijk hoopte.

Wat doe je er tegen? Niks naks noks. Hopen dat ie onder de tram komt.
Het kan trouwens nog veel erger, hoorde ik vandaag. Messen- en bijlentrekkende junks, rokende en brandstichtende alcoholisten, verzin het maar. Ik heb het er verder niet over.

Bij het bekijken van de foto’s kon ik me al bijna niet meer voorstellen dat we daar vorige week waren en dat de wereld er zo uitzag. Laat ik er maar troost uit putten.

13 thoughts on “Brommer”

 1. Vroeger kende ik nog wel hele enge jongens uit caf?©-bar Confianza die bereid waren om zulke lastige klanten wat fatsoen bij te brengen door ze op zachte maar dwingende toon toe te spreken. Dat werkte meestal goed. Van de politie hoef je niets te verwachten. Onze buurtregisseur is van hetzelfde laken een pak. Die tuft wat door de buurt op een scootertje, rolt een sjekkie en zegt glashard tegen onze buurman die door een Turks rotjoch bedreigd wordt (hand langs de keel, zoals de Polen deden tegen de joden die in goederentreinen naar de kampen werden afgevoerd) dat hij hier voor geen goud zou willen wonen.

 2. Die zg buurtregisseur had zich duidelijk door dat vrouwtje laten inpakken. Ze zal wel gehuild hebben. Wat heeft ze er eigenlijk mee te maken, vroeg ik me af. Maar wat een slappe zak, he?

  Het is een enorme prestatie dat we ons al zoveel jaar inhouden en meestal een stap opzij doen. Dat je even je zelfbeheersing verliest als je net je moeder begraven hebt, is bijna voorspelbaar.

 3. Ik moet toch eens actie ondernemen want de buurtregisseur bij ons is ook zo’n passieveling. De buurtregisseurs maken gebruik van onze krant om zich voor te stellen aan de buurtbewoners. Vervolgens zijn ze de rest van het jaar onbereikbaar.

 4. Wij hebben een wijkagent. Ted. Komt -meestal op donderdagavond- een kop koffie halen. De hond slaat niet eens meer aan als hij op zijn ATB het pad op komt.

 5. Iemand met een serieus praatje en een ATB, dat is wel wat anders dan een buurtregisseur met een brommert en een pakje zware van nelle.
  Die Ted! Heeft hij ze toen gegrepen?

  (Ik heb even die link aangepast, paste er niet op, anders)

 6. Maar het is voorbij voor je het in de gate heb!

  Ik moet even NU naar buiten. Met de stinkies natuurlijk, Yeva ophalen, die babysit voor het eerst van der leven.

Comments are closed.