Bruiloft


Ja! Ja!

Vrijdag trouwde het kleine zusje D. van Robertine, een feest waarbij ik ook aanwezig mocht zijn.


Jawoordvergelijking

We stonden met zijn allen op de brug naar de Stopera om als potloodventers onze teksten open te klappen, op het moment dat het bruidspaar langskwam. Het kleine zusje woont op 200 meter van het stadhuis en legde met haar bruid de weg te voet af met in haar kielzog een sliert familie.


Er werd gesouffleerd

De Burgemeester Van Hall-zaal kon bijna niet voller, we werden als Japanners in de metro naar binnen gedreven. Het kleine zusje liep te stralen van geluk, net als haar bruid en het enthousiasme van het publiek kende geen grenzen. Bij de minste aanleiding begon het te klappen, joelen en HOERA! te roepen.

De man die bij alle huwelijken in mijn omgeving op de foto staat, was er gelukkig ook.
Ik herken u wel, zei hij.
Zou het werkelijk?

De dames hadden een muzikaal gezelschap om zich heen verzameld. Dat ging zelfs zover dat bij het vrolijk toezingen van het bruidspaar door de gasten, de trouwambtenaar zelf een solo zong, waarna hij in polonaise met de dames de receptieruimte indanste.

Na de plechtigheid ging het hele gezelschap naar een zaaltje waar nog een heel podiumprogramma werd afgewerkt met als hoogtepunten het verhaal van zusje Regi, de band van Dootje met het Westtransylvaanse lied Joosh?¬¨?Ündo! en het muzikale sluitstuk van haar collega’s.
Het feest duurde nog uren met veel dans en muziek, maar de oude dames R. en E. verlieten het gedruis om fijn vroeg naar huis en met een boek naar bed te gaan. Niet met elkaar, heur.
Verslag van de warme kant vind je hier.

3 thoughts on “Bruiloft”

  1. hoe weet dit ding hoe ik heet terwijl ik niet achter mijn eigen pc zit?
    ja inderdaad het filmpje vrolijkt enorm op.
    wat is de funktie van trackback eigenlijk?

  2. Ik denk dat die pc het gewoon raadt en warempel, het klopt!
    Trackback: ik zou het niet weten. Faire la moue.

    Hoe vind je nou zo’n burgelijkestandmeneer? Is hij leuk of niet? Wat een gezellige keet daar in die zaal, h?¬Æ?

Comments are closed.