Buurpoes

Dit is de brutale van de twee. Haar bange zus vond ik vier jaar geleden ‘s ochtends vroeg op straat en de enige manier waarop ze daar ooit heeft kunnen komen, moet via een vrije val vanuit de dakgoot zijn geweest. Een meter of 16 schatte de dakbedekker, die waarschijnlijk het arme beest zo heeft laten schrikken door zijn onverwachte werkzaamheden, dat ze maar gesprongen is.
Schade: een gebroken teentje, waar de dierenarts verder niks aan kon doen. Ja, een gipsen laarsje aanmeten, dat ik al na ?©?©n minuut na thuiskomst in een hoek gesmeten vond.

4 thoughts on “Buurpoes”

 1. Ik snap niet waarom dierenartsen het nog proberen.

  Onze kat had vorig jaar een pootje gebroken door van 5 hoog (6 in Singapore) uit het raam te springen. Hij kreeg Plaster of Paris om zijn pootje. Dat lag er niet na een minuut maar toch binnen een dag af.

  Daarna gewoon verband en een muilkorf om hem te verhinderen dat ie aan het verband zou knagen, maar met die muilkorf kwam hij eerst vast te zitten achter de koelkast en later was de muilkorf ook ineens verdwenen.

  Uiteindelijk hebben we hem bijna twee weken bij de dierenarts achter moeten laten. Hij hinkt nu nog steeds.

 2. Daar begrijp ik inderdaad ook niks van, waarom die dierenartsen die poekies maar willen verbinden.
  Ik was er vandaag met Kwint voor zijn jaarlijkse prik en Kwint houdt er echt niet van, gepotel aan zijn buik, mond en kontje, echt dan gaat hij happen. Ik heb hem dan in de houdgreep, he’s not amused, maar accepteert toch het snoepje na afloop. We worden elke keer weer volgeplempt met overbodig advies, maar enfin, ze bedoelen het goed. Samengevat: krijgen de dierenartsen wel genoeg feedback? Want noch de poezen, noch de honden en noch de baasjes stellen die overbodige zorg op prijs.

 3. Had ik niet begin van de zomer verteld wat ik allemaal in Bo moest stoppen om hem van zijn ge??òrriteerde oren af te helpen? Vis en rijst moest ik koken! Struisvogelvlees! Tjiezus. Het gong vanzelf over.

 4. Moest je al dat eten in zijn oren stoppen? Of wat is het verband tussen eten en oren? Ja, je stop het er zo’n beetje tussen.

Comments are closed.