Finalement


Grange nettoyage

Volgens de krant La Montagne was er op donderdag evenveel regen gevallen als in de hele maand maart vorig jaar. Er ontstond inderdaad een kleine rivier in de cave, waarvan de herkomst doodgewoon de regen, regen en nog eens de regen moest zijn.
De vloer is daarentegen kurkdroog, dat heeft meneer Bruneau toch maar weer mooi gefikst. En het huis koelt ‘s nachts niet meer af, eveneens dankzij dezelfde meneer Bruneau.

Het was vandaag een heerlijke dag , en ik ging even langs de familie A. (schuur) zoals ik beloofd had. We moesten weer verschrikkelijk lachen, en meneer, die immers niks hoort, zei (zonder gebit): “Neem nog een tweede, je bent op de fiets, je riskeert niks!”


Langs v/h het station van Saint Sulpice

Dat had ik weliswaar in zijn oor geroepen, dat ik op de fiets was, maar ik wist niet of hij wel verstaan had. Hup, giet er nog maar eentje in en fietsen maar.
Er dreigde even regen, maar we hielden het droog.


Klaar

Omdat het alweer de laatste dag was, moest de grange nu toch in orde worden gemaakt voor de 2CV. Na veel druifsnoeien, stro-kruien en klimop-rukken, was het zover, ik reed hem achteruit zijn holletje in.


Zoiets had ik me nou voorgesteld

Jean Pierre kwam nog aanhollen op het geluid van de auto en keek, net zo als ik, tevreden naar het eindresultaat. Hij bleef nog even kletsen en vertelde van de ongekende sneeuwval van een maand geleden, grote hoeveelheden natte sneeuw, waardoor twee sneeuwschuivers afbraken en overal in de omgeving bomen afknakten, simpelweg door het gewicht van die kletsnatte sneeuw.


Worstelen met de materie

Yeva en ik hebben net de notenboom gedeeltelijk van klimop ontdaan, en zodadelijk eten we de kliekjes van deze week op. Morgen weer terug en ik heb mijn Franse boek nog niet uit.

2 thoughts on “Finalement”

  1. Ik zie het, Robert, die security is van de laatste dagen, geloof ik. Ik zal van de week eens een nieuwe versie installeren.
    Maar mooi, he, dat lieve eendje in de schuur? De buren vonden het ook helemaal perfect.

Comments are closed.