Generale


Rood feestpluche

Dankzij een gulle gever en omdat het lot mij goedgezind was, zat ik vanmiddag met Siebe zomaar op een hele mooie plaats bij de generale repetitie van de opera Lucia di Lammermoor. Kijk maar eens op de site van De Nederlandse Opera. Het verhaal is natuurlijk een klassieker, Romeo en Julia, meisje wordt verliefd op jongen van de vijandelijke clan, hij op haar, er wordt door haar valse broer een misverstand gecre?´erd en ja hoor, terwijl zij sterft, ziet hij weer zijn vergissing in en steekt zichzelf ook overhoop.


Prachtig decor, stiekem gefotografeerd

De kaartjes beweerden dat de boventiteling niet te zien zou zijn, maar ik heb nog een ouderwetse lengte van 1.70 m en kon de tekst goed genoeg volgen. Er werd echt prachtig gezongen, het decor was een soort kijkdoos en het koor was bijzonder gechoreografeerd. Ik fotografeerde als een biljartverslaggever.
En omdat ik even niet kon rekenen, dacht ik dat ik om 13:00 uur weer buiten zou zijn. Begint om 11:00 uur en duurt 3 uur, dan ben je om 1 uur ‘s middags klaar. Om 14:30 stond ik buiten, terwijl het applaus nog weerklonk.
Ik zette er flink de pas in en kwam een kwartier later in ons nieuwe kantoor aan.


Hier kijk ik naar

Daar zat iedereen al gezellig. Ik moest wel even acclimatiseren na al die moord en doodslag voordat ik mijn draai vond. Maar wat een heerlijke plek!


De boeken en de scanshop