Het regent


Huis van de buurman van de tomaten

Na de boodschappen, maaien en de lunch begon het enorm te regenen. De man van mevrouw Laiterie – een vrolijke man op leeftijd – antwoordde op de vraag of zijn hooi binnen was: “? !a y est!”
Nou, dat is onze Jean Pierre niet gelukt, maar het kan zijn dat hij veel meer koeien heeft en dus meer hooi nodig heeft. Bij melkvee doen ze die kalfjes misschien meteen weg, ik weet het niet.


Zo ziet de moestuin vd overburen er tegenwoordig uit

Omdat ik toch mijn huisvrouwenschort aanhad, kon ik ook wel even de was in de centrifuge stoppen, als de lezertjes het verband zien. Het bekende geluid van veertig jaar geleden.
Ik heb vandaag gelezen: Everyman van Philip Roth en als pleeliteratuur: Plat du Jour van Martin Brill. Ik hou niet van die laatste. Ik lees de Volkskrant al nooit, maar op mijn werk moet ik hem wel dagelijks openslaan voor de plaatjes. Ik haak bij Brill altijd na de eerste zin af. Ik krijg niet de indruk dat hij enige moeite voor zijn Franse buren doet, arrogant mannetje.

Toen het weer droog was, kon ik weer even een beetje oefenen met de nieuwe camera. Er zitten wel erg veel knopjes op. Even een paar flauwekulplaatjes.


Zo! Artistiek!


Ze laten hun kopje hangen, die artisjokjes

One thought on “Het regent”

Comments are closed.