Klussen


Er wordt weer gesleuteld

Vandaag ging de wekker, opdat ik mevrouw Giraud (v/h Fellini-Winkelhaak) op tijd kon bellen. Hoe laat ze melken weet ik niet, maar als ik voor 8:15 uur bel, houden ze melk voor mij apart. Dagmelk is nog steeds niet gewoon hier in Frankrijk. Gisteren was de voorraad van de supermarkt al om 10:00 uur op. En de cr?¬¨?Üme fraiche van mevrouw Giraud is nergens mee te vergelijken, zo heerlijk.

We gaan eindelijk de ongelooflijk smerige muur achter de cuisini?¬¨?Üre verven. Dat lijkt eenvoudig, maar dat vergt nogal wat voorbereiding. De deuren moeten ook geverfd en dus eerst geschuurd. Alle gaten in de muur moeten worden dichtgekit, die brutale muizen deze maand er weer in hebben geknaagd: je kunt ook geen maand wegblijven.
De schouw is bedekt met een dikke laag gruwelijke verf, die moet er ook af. Etc, etc. De plinten ontbreken, de elektriciteit moet worden omgelegd, de kasten moeten trouwens ook nog geverfd, voordat de houtworm de zaak overneemt. En dan moet die cuisini?¬¨?Üre ook nog weggesleept. Maar eerst even het gras maaien.


Makkelijk

De APK is tegenwoordig twee jaar geldig, dat betekent dat ik nog een jaar extra heb om die verdomde auto op een Frans nummerbord te zetten. De veiligheidsriemen monteren is niet moeilijk, de 2cv blijft een knutselpakket met voorgeboorde schroefdraadgaten waar de bout van de riem in moet. De fabriek heeft die gaten ooit voorzien van plastic dopjes, die je er alleen maar hoeft af te wippen.

Was alles maar zo eenvoudig! Ja, in de eend naar de melkboerderij rijden en tegen de boerin slappe praat houden, dat vind ik dan weer makkelijk. Maar een muur verven met al die voorbereiding, daar ben ik ongeschikt voor. Daar heb ik gelukkig een mannetje voor.

2 thoughts on “Klussen”

Comments are closed.