Nieuwe camera


De nieuwe digicam van de bekende journaliste RR

Dat kunstwerk van Carel Visser heb ik gisteren dan eindelijk kunnen monteren.
Toen ik na eindeloos gepiel en gevloek ?¬¨?Ün met behulp van de bougiesleutel van Jean Pierre de bougies er eindelijk uit had ?¬¨?Ün ze glimmend schoon had gepoetst met het piepkleine staalborstelje, dat gewoon nog in mijn ouwe gereedschapskist van de vorige eend bleek te zitten, startte hij nog niet. Wel nomdunchien en mercredi!


Roestig

Wat nu weer? Ik had de hele vraagbaak al doorgenomen en vermoedde dat er geen benzine in de carburateur zat, ja, zo knap is nu die vraagbaak. Maar een praktische oplossing biedt hij niet, dus eigenlijk heb je er niks aan. Daarom heb ik meneer Ruimzicht maar weer eens gebeld.
Die wist meteen hoe de vork in de steel zat: een luchtbel in de bezineleiding. Oplossing: trek hem los en zuig eraan net zolang tot je een slok benzine binnenkrijgt. En verdomd als het niet waar was, hij startte onmiddellijk. Hoera!


Spatbord gedemonteerd

Vervolgens moest de nieuwe uitlaat erop, of eigenlijk eronder. Zo’n uitlaat monteren is zo eenvoudig als wat, maar die roestige ouwe eraf halen, dat vereist het geduld van een bejaarde kleuterjuf. Eerst dat spatbord dus – anders kun je er niet bij – dat is makkelijk, niet vergeten het stekkertje van het knipperlicht los te maken, en zie daarna maar eens alle volgende roestige moeren los te draaien! Uiteindelijk lukte het met hamerkloppen, kruipolie en veel rukken en rammen en nu heb ik een schitterend glimmend ding onder mijn 2cv.


Puistloos

Robertine had een heerlijk soepje gemaakt voor de lunch die door mijn geworstel met de materie pas om 15:00 uur plaatsvond. Ze oefent met haar nieuwe digicam, een echte Leica. Die heeft zoveel menu’s en mogelijkheden dat je wel een vakantie nodig hebt om dat allemaal uit te zoeken.
Slechte huidmodus doet bijvoorbeeld alle puisten in het gelaat verdwijnen. Ik zie er plotseling adembenemend uit!

5 thoughts on “Nieuwe camera”

  1. Aha, met de bekende RR die ik zaterdag nog over de Westerstraat zag zwalken. Haar huis staat te koop zag ik.

Comments are closed.