Orchideetjes


Handrem op zijn Frans

De handremschijven zijn volgens Valdipneus versleten en dienen te worden vervangen. Bestellen duurt weet ik hoe lang, daarom ga ik de heer Ruimzicht maar eens aan zijn trui trekken, die mij een handremloze auto verkocht heeft. Tot die tijd doe ik het maar zoals het al 50 jaar in dit land gebeurt.
De auto hier op de foto staat geparkeerd in Naillat centrum (300 inwoners), waar we weer in het bekende arbeiderscaf?© hebben gegeten. Het was vrijdag, dus we kregen vis.


De tafel is gedekt

De sociale werkplaats was ook weer aanwezig, dit keer met eigen siroop en prikwater plus koekjes. We kregen van sommigen een vriendelijk handje.


We houden van droog

Ik heb vandaag een groot stuk tuin leeggehakt, waar vorig jaar van alles stond te bloeien. De goudsbloemen, dropplanten en blauwe geraniums zijn gewoon verdwenen! Degenen die de grond en het klimaat heerlijk vinden zijn de stokrozen, de echinacea’s, de gewone stinkgeraniums, vinca’s, de rozemarijn, thijm, salie en gelukkig ook de verbena bonariensis.
In onze moestuintjes, die lager liggen en natter zijn, heeft de oostindische kers zich inderdaad als een gek uitgezaaid. Dat heb ik nog nooit meegemaakt.
Vorig jaar hadden we er een stuk of vier plantjes neergezet, die vervolgens alle ruimte in beslag namen. Nu hebben we er minstens 50. We hebben ze uitgegraven en zetten ze neer langs de randen van het grote veld, waar ze naar hartelust mogen woekeren.


Orchideetjes

Het stukje sol, zoals het in het in de koopakte werd genoemd, ontwikkelt zich tot een mooi stukje grond. Vorig jaar en het jaar daarvoor hebben Yeva en ik alle bramen uitgegraven en het dode hout verwijderd.
Er zijn daar deze winter jammer genoeg een paar bomen omgevallen, maar de zogenaamde spontane bodembedekkers maken een boel goed. Veel wilde orchidee?´n en hyacinthen en allerlei veronicaatjes en koekoeksbloemen.

Even een uurtje niks doen. Er hangt ook al weer een nieuwe dakgoot.

3 thoughts on “Orchideetjes”

 1. De Verbena bonariensis( ja mijn favoriete onderwerp)is inderdaad een taaie jongen. Op de Lindengracht waar hijtegen een woning staat handhaaft hij zich nog steeds. De woning werd gerenoveeerd, cementzakken werden er tegen aan gekwakt. De buren hadden de stoep helemaal schoongeschoffeld.
  Maar hij is er nog steeds, hij laat zich niet wegschoffelen.

 2. Ik kwam ooit via HEF op je site en lees al een hele tijd met veel plezier met je Franse leven mee. Nu voor ‘t eerste een reactie…

  want “versleten handremschijven‚Äö ¬®???

  Ik zou eerst bij Valdipneu maar eens ergens aan gaan trekken, en dan niet aan een trui maar aan een oorlelletje ofzo. Lijkt me namelijk heel erg onwaarschijnlijk, en zonde om je onnodig al die kosten en gedoe op de hals te halen!

  Veel waarschijnlijker is dat je handremblokjes versleten zijn, iets wat veel minder werk is, en vooral ook veel goedkoper zal zijn. In een goede citroengarage hoeft dat niet lang te duren, ze zullen ze misschien zelfs zo op voorraad hebben!

  T‚Äö ¬®!”is een bekend eendenkwaaltje‚Äö ¬®? Je zal zelden een 2CV zien die niet in zijn ?¬©?¬©n geparkeerd staat, (op die manier is die steen onder ‚Äö ¬®!”t wiel niet nodig) omdat de handrem niet al te best is! 🙂

 3. Ik weet het, ik weet het. Ik heb hem dan ook afgepoeierd, Valdipneus. Ik zag al aan de manier waarop hij de klep openmaakte, dat hij er geen kaas van had gegeten.

  Tuurlijk staat hij in een vernelling. Die steen was voor de show, om dit log te vullen.

  Leuk, Anne-Lise, ik liep vroeger ook bij het Eendeei, toen ik nog in Rotterdam woonde. Ik ben donateur.

Comments are closed.