Paris Match


2 maart, kraanvogeldag

Vanochtend vroeg, toen het nog droog was, hoorden we ze al van ver aankomen. Dit keer waren het 10 vluchten van minstens 40 vogels per stuk, elke tien minuten ?©?©n troepje, op weg naar Skandinavi?´. Ik holde in mijn flanellen streepjespyjama (van het Kruidvat) naar buiten, waar ook alle buren vrolijk lachend de lucht afzochten.

Op de site grus-grus.com kun je zien hoeveel er over onze regio zijn gevlogen. De liefhebbers kunnen hun observaties eraan toevoegen, wat ik heb gedaan.


Nooit geen autodieven meer

In razend tempo heb ik vervolgens de rest van het snoeihout verbrand. Om het kletsnatte hout aan de praat te krijgen, heb ik op zolder gezocht naar brandbaar droog materiaal, in de vorm van lappen en papier. Dat ligt er genoeg, jute zakken vol oude filmbladen, Paris Matchen en gemummificeerde loirs, ieieieuw. In ?©?©n zak zaten een ge?´mailleerde prentbriefkaart en een houten plankje beschreven met een onleesbare tekst, alleen het jaartal was te zien: 1835.
Het magazine over de 39e Salon (automobile) uit 1952 heb ik bewaard voor autoliefhebber Hans A. Mooie plaatjes van verdwenen merken en types.


Moeder komt weer thuis, het licht brandt, de kachel snort

De meteropnemer meneer Chenier kwam nog even het mededelingenblad van de commune aanreiken en daar verkondigde de commissaris van politie dat het aantal autoinbraken in Dun le Palestel (1000 inwoners) door het krachtige beleid drastisch was teruggedrongen. Overal hetzelfde geklets dus. Ik doe de auto nooit op slot als ik naar de bakker of slager ga. Moet dat nu wel of niet, dat maakt onze politiemeneer niet duidelijk. Ze hoeven in ieder geval de raampjes niet in te tikken: kom er maar in, Jean!

‘s Middags ging het weer regenen, toen ik Yeva weer naar de manege bracht. Ze maakten een rit van twee uur. Sommige paarden hadden regenjassen aan. Ik moest nog wat boodschappen doen, voor ik de Eend weer voor de deur parkeerde. Het rijdt echt een stuk lekkerder, over de weggetjes hier. Maar geen Oseille, Robertine! Wel was de SEB bij de Leclerc in de aanbieding, maar daar heeft niemand verder meer wat aan.

One thought on “Paris Match”

  1. Mooi die kraanvogels! In het Limburgs worden ze kroenekranen genoemd.
    Hier in de Bourgogne heb ik ze nog niet zien overtrekken, wellicht te oostelijk gelegen. Op die grus-grus-site kun je idd zien dat de Creuse een topspotlocatie is. Nou ja, verschil moet er zijn.

Comments are closed.