Pony a gagner


F?‚Ñ¢te du Cheval

Gelukkig lagen er op zolder allerlei hulpmiddelen en gadgets om goed vermomd naar het feest te gaan. Even de loirgeur uit de jute zakken gewassen, drie gaten erin en klaas is Kees. De kolenkit ging mee als nachtspiegel, voor de paardenmest wel te verstaan.


Pot de chambre


C?©sar

We kregen een lift van R?¬¨¬©my met de cal?¬¨?Üche die werd voortgetrokken door het reuzepaard C?¬¨¬©sar en maakten daardoor zomaar deel uit van het d?¬¨¬©fil?¬¨¬©.


Optocht

Het was bloedheet, de paardenshow was niet zo boeiend als vorig jaar, de notaris herkende ons deze keer wel, we kregen niet eens een slap, maar een stevig handje, wat meestal gebeurt. Daar zouden ze eens onderzoek naar moeten doen, slappe handjes en hoe lang je wordt verondersteld vast te blijven houden. Dat luistert in sommige gevallen heel nauw.
Ik heb nog een poosje met mevrouw de notaris gepraat, die vertelde dat een of ander evenement met paarden in de nacht, ergens in de Vend?¬¨¬©e, een geweldig spektakel was, waar we ook naartoe moesten. Ze waren net als vorig jaar bang dat ze de pony (“Bijou”) gingen winnen. Dat poonietje heeft wel merkwaardige achterbeentjes. Ik hoop ook niet dat we hem winnen. Zondag tirage van de tombola.


Achterhand wel in orde?

Tenslotte lieten de valkeniers allerlei zeldzame vogels rondvliegen, waarvan er een paar op de hoofden van de toeschouwers landden. Ze hielden een wedstrijd met een nepkonijn aan een touwtje, dat jammer genoeg al onmiddellijk door een van de vogels werd gegrepen, zodat het spannende achtergrondmuziekje nog een tijdje voor niks de spanning probeerde te verhogen, die er niet meer was.


Vogeltje