Ritje


Ouwe troep

We (=Siebe) ruimen de grange op. Ik heb de 2cv ingericht als vrachtwagen: achterbank eruit en queue erin en volladen maar en vervolgens ook met het tuinafval naar de d?©chetterie. Dat laatste is sneller dan stapelen en dan in oktober verbranden.


Poppenformaat antieke kachel

Er komen behalve de eeuwige agrarische outils d’?¬¨¬©poque, nog een paar aardige dingen te voorschijn, zoals de kannen hierboven (1 is lek) en dit erg aantrekkelijke kacheltje, dat duidelijk van dezelfde familie is als het kleine cuisini?¬¨?Üretje in de varkensstal.


Oude spoorbaan

Yeva en ik zijn net terug van een 2 uur-durende paardrijtocht, die door bovenstaand gebied ging. Veel zandweggetjes, een oude spoorbaan die weer opgeruimd is, onder en over de nieuwe treinrails, razendsnel, want die paarden kunnen zich van een passerende tein een ongeluk schrikken. Er werd keihard gegaloppeerd, mijn knolletje haalde iedereen in behalve de baas – godzijdank, want hoe rem ik – en ik eindigde standaard bungelend aan de hals van mijn paard. Heerlijk was het en daarbij stormden we door een schitterend boerenlandschap, waarin allerlei antiquiteiten rondliepen, zoals een stokoud boertje met zijn zeis over zijn schouder: “Bonjour, monsieur!”.
“Bjour, mssieudames”. Net echt.
Alles doet nu pijn, vooral het zitgedeelte.


Ouwerwets jaren-70 hapje

Saar had gisteren gevulde tomaten gemaakt, niet onze eigen of die van de buren, maar gewoon die van de Aldi. Met farce van onze eigen slager.


Rode Yanks

En wat zouden dit voor bloemetjes zijn? Ze zaten in het Californische wildebloemenmengsel, dat ik voor de grange had uitgestrooid.

One thought on “Ritje”

Comments are closed.