Rouwverzendsetinformatiepakket


Simone heeft een giechelonderonsje met het buurmeisje

De melkflessenkroonluchter was tijdens de tour de nouvelle ann?©e een conversation piece. Wij hadden met het oog op de 80-plussers de kachel opgepookt tot 21 graden, maar dat was niets vergeleken met de hitte die uit de Franse huizen sloeg. De hele familie Swart had ?©?©n aaneengeschakelde opvlieger, die alleen een beetje terugliep tijdens het huizenwisselen. De ronde eindigde net als vorig jaar in het Grote Huis, waar de gasten nog maar net wakker aan het worden waren.
Op het menu stonden oesters en Sylvaner en ja, voor het eerst van mijn leven vond ik ze lekker. Dat heeft dertig jaar geduurd. Heerlijk met rode azijn en sjalotjes.

We kletsen vrolijk en ik werd uitgebreid ge??ònformeerd over het doen-en-laten en het wel-en-wee (nieuwe spelling) van de bekende architect Sjoerd S. die immers de buurman is van de ouders van onze gastvrouw. Ze gaf me steeds een por om maar verzekerd te zijn van mijn aandacht.

Vandaag, donderdag, wordt de laatste hand gelegd aan de voorbereiding van de plechtigheid van morgen. Van de begrafenisondernemer (thans: uitvaartverzorger) kregen we een totaalpakket met o.a. formulieren en enveloppen om de rouwkaarten te versturen. Daar troffen we het scrabble-woord: [..uw persoonlijke] rouwverzendsetinformatie. “Pakket” zouden we daar nog aan willen toevoegen. Rouwverzendsetinformatiepakket. Wie verzint dit soort woorden? En lachen ze zich een deuk als ze dat erdoor hebben gedrukt? Kijk, dat soort dingen vragen we ons af.

2 thoughts on “Rouwverzendsetinformatiepakket”

  1. Je kan natuurlijk niet in de Creuse wonen en dan geen ‘creuses’ lusten….

    Zijn jullie een beetje bekomen van alles?

Comments are closed.