Sonja Bakker Elz de Korte


V????r: mooi toetje trekken

Jaren geleden gingen we, dat wil zeggen, mijn broer T., zijn vrouw C., ik en de twee Franse bulletjes met de 2CV naar Spanje. We reden in Frankrijk over de Routes Nationales en toen we tenslotte vlak bij de Spaanse grens waren en we weifelden of we in Frankrijk of in Spanje zouden overnachten, hielden de hispanisten T. en C. het niet meer en m??esten we de grens over. We vonden een hotel in Cadaqués en aten een hapje in restaurant El Pescador.
Nou, dat hebben we geweten. Midden in de nacht werd ik wakker van de koorts en de racepoep. Mijn reisgenoten bleken precies hetzelfde te hebben. Een salmonellaslaatje, dachten we. De hondjes hadden nergens last van.
Toen we na een week eindelijk weer normaal konden eten zonder de boel uit te kotsen (we moesten eerst nog met onze koorstkoppen flink zoeken naar een geldautomaat en een hotel, in Gerona wilde niemand ons hebben vanwege ons junkachtige uiterlijk. We belandden tenslotte in een verlaten toeristenoord aan de kust), konden we er weer om lachen en bedachten dat we Spaanse dieetreisjes konden organiseren (“Gegarandeerd In Twee Dagen 10 Kilo Kwijt!”) met als hoogtepunt een diner in El Pescador. Ja, want anders zou het natuurlijk niet werken.


Na een hapje in El Pescador

Al die herinneringen kwamen weer boven toen ik het interview met Maarten ‘t Hart in de NRC van vrijdag las.
“Je moet het zo inrichten dat je lekker afgaat, zonder te persen,” citeert interviewster Elsbeth Etty ‘t Hart. Hallo! We zitten te eten! Aanleiding van het gesprek over tot snot gekookte andijvie, beschimmelde broodpap en lintwormen is het verschijnen van het boek Dovemansorendieet. Erg onsmakelijk en vermakelijk en omdat ik gisteren verlost werd van de zenuwen over de uitslag van de CT, zou ik er nog aan willen toevoegen: met een nerveuze natuur kom je ook een heel eind! Ik ben minstens 3 kilo lichter.

Vandaag staat de zon weer aan een blauwe hemel maar gisteren hing er een lage wolk in ons dorp. De achtertuin zag eruit als een scene van the Lord of the Rings, een DVD die Yeva van haar eigen centjes heeft gekocht en waar volgens haar zeggen allerlei scenes uit ontbreken: ze merkte pas hier in Frankrijk dat ze belazerd was. Dat staat nergens, verkorte versie. Kun je dan niemand van die middenstanders nog vertrouwen?

5 thoughts on “Sonja Bakker Elz de Korte”

  1. Een *smakkerd* voor je verjaardag!!
    Je zal hem wel een dag te laat ontvangen.
    Zo te lezen genieten jullie weer.

Comments are closed.