Suf struikje


De clematis heeft zich elegant over het muurtje gedrapeerd

Er staat bij ons in de buurt een haag van blauwe regen en dat ziet er spectaculair uit. Dat gaan we volgend jaar eens proberen, na het succes van bovenstaande clematis. Voorlopig zit ik de komende drie maanden achter (of voor) een computer.

Ik heb me deze week helemaal het schompes gewerkt, om de groei een beetje in toom te houden. Volkomen nutteloos natuurlijk, want de grootste groei begint nu. Eind juli is het tempo er weer uit, als ik er weer aankom met mijn motorzeis. De bramen, die ik allemaal ?©en voor ?©?©n heb uitgegraven, zijn nu bijna weg en daar ben ik heel trots op. Dan krijg je een gazonnetje, dat verder niet te vergelijken is met het plaatselijke ideaal. Ze willen hier een strak vlak met hier en daar een ge????soleerd suf struikje of een eenzame bos Pampagras.


Mijn eigen ideaal

Zondag vroeg ik bij een aperootje aan de buren hoe dat nu zat met die kloosterachtige gebouwen bij Crozant.
O, la Chapelle des Places, zeiden ze. Die schijnt nog ouder te zijn dan de Chapelle van Mas St. Jean. Maar dat Les Places in particuliere handen was, dachten ze niet. Al googlend vind ik 1 piepklein prentbriefkaartje, waar de toren heel herkenbaar op te zien is. In de zomer ga ik eens informatie verzamelen bij de dames van de bibliotheek van St. Sulpice.

We zijn alweer thuis, na een rustig ritje. De andere clematis staat in Amsterdam ook tamelijk fotogeniek te zijn.

One thought on “Suf struikje”

  1. Voor of achter de computer? Volgens mij is het achter, omdat je ook achter een bureau zit ( en ook achter de piano). Omdat het een activiteit is? Je zit voor de televisie. Omdat het passief is? Dat vermoed ik.

Comments are closed.