Verhuizing


Alles wordt ingepakt, met op de achterste muur Siebes Carr?©

Zoals ik al eerder vertelde, verhuist de zaak naar een aantrekkelijk industrieterrein in de havens-West in Amsterdam. Gisteren en vandaag was het dan zover. Die nieuwe ruimte lijkt heel geschikt om alle foto’s die het bedrijf in de loop der jaren heeft verzameld, op te hangen, maar dat gaat helaas niet door. Tegen de muren waar geen ramen zitten, komen kasten en zo blijft er weinig plek over. De foto’s verhuizen ingepakt mee, op de allergrootste foto na, die in 2000 gemaakt is door, jawel, ene Siebe Swart. Ik heb er het meetlint tegenaan gehouden: 6 x 1,2 m.

plaatje

De vraag was dus, wat doen we met Siebes foto? Ik ken weinig mensen die een lege muur hebben van meer dan 6 meter en het beeld is ook wel tamelijk verzadigd van kleur, ik bedoel, hangt zoiets in je kamer, dan kun je er bijna niet omheen, je zit dan als het ware non-stop te schemeren a/d Amstel.
Toen ik voorstelde Carr?¬¨¬© te bellen, of die misschien belangstelling hadden, waren ze (de jongens van mijn werk) meteen enthousiast. En ook Carr?¬¨¬© zelf, die feitelijk buren zijn (waren), ze zitten om de hoek, nietwaar, hapte meteen toe: “Graag, mooi! Heerlijk! Geweldig!”.

De foto komt nu in de artiestenfoyer te hangen. Maandagochtend vang ik in ons oude kantoor de sjouwers op en dan wordt Siebes Carr?© over straat naar zijn bestemming gedragen of gerold. Ik doe er fotografisch verslag van.

2 thoughts on “Verhuizing”

  1. Wat een geweldige oplossing. Is jouw nieuwe werkplek geheel zonder ramen? Klinkt niet aantrekkelijk.

Comments are closed.