Zuring


Even depri als waar dan ook

Kom, dachten we, met de aankoop van allerlei dure gebruiksartikelen zoals auto’s, laten we eens bezuinigen. Op naar de Franse Aldi en ja, alles is echt de helft van de prijs van de Intermarch?¬¨¬©. Een soort DIRK-ervaring. Jammer alleen dat Siebe bij de aankoop van de flessen wijn op het verkeerde kaartje had gekeken (“neem er dan een paar, 2 euro is niks”), zodat we nu de allerduurste flessen ooit hebben gekocht.

Maar geen man overboord, om ons budgeteringssucces te vieren, gingen we uit eten in een dorp aan de andere kant van de D5, Naillat, waar Yeva en ik in de zomer altijd naar de brocante gaan. Daar zit een tentje, caf?©/tabac/resto, waar je voor een flutbedrag een ouderwetse bij-grootmoeder-thuismaaltijd kunt krijgen. Een zaaltje achter, drie lange tafels en 1 menu. De sociale werkplaats (15 man) at er ook en had zijn eigen limonade bij zich.
We kregen preitaart, gesudderd charolais-kalf met rijst, kaas, en chocotaart toe. Wijn en koffie inclus. En weer van die hartelijke meisjes in de bediening, dat maakt het eten hier elke keer weer tot een feest.

Gisteren reden Yeva en ik Рpar 2cv Рnaar Saint S?¬©bastien voor een tochtje te paard. Het regende de hele dag, alleen toen wij aan onze rit begonnen, scheen de zon. De kleine beekjes waren door de regen brede rivieren geworden, waar we als echte cowboys doorheen moesten waden. Voeten omhoog, paarden met hun buik door de stroom.

R?¬¨¬©my liet me zijn Mehari zien (ge????mporteerd uit La R?¬¨¬©union), waar allerlei types al belangstelling voor hadden getoond. Hij gaf me het adres van een garage in Gu?¬¨¬©ret: “CONTROL’ZEN: L’anti-stress du contr?¬¨‚Ä¢le technique”, die de eend Frans gaat APKen. Dat is nodig voor de invoer. Hij liet ook zien hoe zijn Renaultje erdoor gekomen was met een deur die alleen met een soort omgebogen kleerhanger te openen was.
Bij ons vertrek reed er een stokouwe eend langs. Wij zwaaiden alweer als idioten, en de twee oude mannetjes erin zwaaiden verbaasd terug. Daar moeten we misschien toch maar eens mee ophouden.


Zuringzaad

Verder zoek ik me suf naar een blikje oseille, ofwel zuring. Dat is een bestelling van R.R., die niet te vinden is, helaas. Wel heb ik vandaag bij monsieur Bricolage een zakje oseille-zaad gekocht, ook voor balkon en terras, zegt het etiket. Beter dan niets.

3 thoughts on “Zuring”

 1. Had bijna een AHA-erlebnis. Maar dat waren Groseilles. Ook zuur, dat dan weer wel.
  Wat een dag, dit. Was het bij jullie wel een beetje leuk? Ik heb Bo vervloekt. Er kwam niets uit mijn handen vandaag, terwijl ik zoveel te doen had. Beetje voor de TV gehangen (er lagen nog -tig DVD’s, dus zo erg was dat ook weer niet). Kreeg daar wel weer heel nostalgische gevoelens van, want Pagnol gekeken. Veel geel filter. Krekelgeluiden. Dat werk. *zucht*

 2. Zaad!
  het begint te komen…
  nu nog uitkomen…
  dan nog groeien…
  maar niet bloeien…
  ooit genieten!

Comments are closed.