01-01-2008


Een nieuw jaar

En het was voor ons de derde keer: nouvelle ann?©e. Een mooie koude dag, waar we helemaal klaar voor waren. Ik was gisteren veel te vroeg naar bed gegaan, want ik redde het niet meer, rillerig, koud, Saar en Siebe hebben het daarentegen tot 0:00 uur uitgehouden. Om 06:00 uur zat ik alweer overeind en kon ik de kachel aanmaken en de energievoorziening verzorgen: hout halen, petroleum bijvullen.


We zijn er klaar voor!

We zaten al vanaf 09:00 uur in de startblokken. De moraal van Jean Pierre en Sylvie was niet top, zeiden ze gisteren, ziek geweest, hard gewerkt, niet geslapen, Heel erg vroeg vanochtend moest de dierenarts komen om het vaarsje te helpen haar eerste kalf op de wereld te zetten.


Elke dag een kalf

Maar iedereen was van de partij, althans iedereen die er was, onze Engelsman ontbrak, en ook de Schotten, die al heel lang niet meer in Schotland wonen, maar nochtans door iedereen hier, incluis nous de Ecossais worden genoemd. Om een uur of 10:00 verzamelde het hele dorp zich bij het eerste huis met de oudste inwoner.


Eau de vie met chocola

We deden de ronde en eindigden net als de keren daarvoor in Het Grote Huis, waar onze gastheer de oesters al klaar had staan.


Zeebanket met kir

Siebe moest nog een paar boeken signeren en nog veel meer drinken en praten dan ik, zodat hij helemaal rozig en gelukkig, ver na 14:00 weer thuis kwam, waar we (de meisjes en ik) al zaten bij te komen. Gelukkig Nieuwjaar!

4 thoughts on “01-01-2008”

  1. Veul hail en zeeg’n.
    We hebben vrijdag nog een rondje Blauwe Stad gedaan en Pa was zeer onder de indruk van Het Boek. Dat wordt dus zijn verjaarskado.

  2. keurig ingeburgerd, hoor! en dat de drank maar het hele jaar mag vloeien en het voedsel rijkelijk groeien.

Comments are closed.