De Amsterdamse Aldi

Met mijn knaknek ging ik vandaag naar de fysiotherapeut, die precies tussen RR en de Aldi inzit. RR was er niet omdat ze de juridische zaken van haar bootje (bootje mag niet langer in het riet liggen) moest behartigen, zodat ik wel langs de ALDI moest, omdat ik ernaar streef zoveel mogelijk vliegen in ?©?©n klap te slaan. Die arme huizen om de hoek op de Vijzelgracht staan daar als een stelletje mishandelde bejaarden in hun looprekken te wachten tot ze definitief de bouwput van de Noordzuidlijn indonderen. Als ik daar vrijdag weer ben, zal ik er eens een foto van maken.
De fysiotherapeut duwde en trok aan mijn schouders en hoofd, krakknak-au en nog een keer. We kwamen al pratend tot de conclusie dat ik dit jaar te krom en verbeten, mijn woede verbijtend aan mijn bureau heb gezeten. Een beetje dom geef ik toe, het sop is de kool niet waard. Wat een merkwaardige uitdrukking trouwens, even opzoeken:
Volgens het Woordenboek der Nederlandsche Taal betekent sop hier “nat waarin men iets kookt of dat men verkrijgt door iets in water te koken, inzonderheid: vleeschnat”, zegt Onze Taal.

In de ALDI was de bedrijfsleider luidruchtig aan het ruziemaken met de enige medewerker over het voorraadbeheer. Ze geneerden zich helemaal niet en klonken dan ook meer als een jarenlang getrouwd stel dan de chef en de schappenvuller.
Ik zocht tevergeefs naar zaken die de Franse ALDI zo aantrekkelijk maken, Chaource, yoghurtjes, mayonaise, mosterd en olijfolie. Sjit, ik ben die olijfolie helemaal vergeten. Nou ja, vrijdag trekt ze weer aan m’n kop en heb ik een herkansing.

2 thoughts on “De Amsterdamse Aldi”

  1. Zo hebben wij gisteren de Belgische Lidl voor de eerste maal bezocht nadat we al drie jaar klant zijn bij de Franse Lidl.Het assortiment loopt wel voor 80% gelijk tussen beide landen.

  2. Dat is ook zo, Jan, ik heb eea wel gevonden, maar juist waarin de Franse afwijkt van de Nederlandse maakt die winkel voor mij interessant, bedoelde ik te zeggen. Ananassap, rode wijn in 5-literpakken, pastis en verder die dingen die ik al noemde.

    Ik heb camembert gekocht (0,99) die nog niet eens zo gek smaakt.

Comments are closed.