Barbies

Om nog even terug te komen op 15 augustus, op de brocante was het belangrijkste verkoopproduct, of zoals sommige mensen steeds vaker zeggen schrijven: verkoop spatie product, de Barbie. Dozen en dozen vol. Ik heb nog zitten graaien naar de echte oude, die met die arrogante smoeltjes, maar neen, allemaal blonde lachebekjes. Die zijn niet zoveel waard. Ze gingen weg voor 1 – 2 euro en misschien zijn ze over 15 jaar goud waard, maar zolang wil ik ze niet in huis hebben. De meisjes die hun kindertijd te koop aanboden, keken me steeds hoopvol aan. Ach, de concurrentie was ook te groot.

Verder waren er de gebruikelijke stapels kapot en ook wel gaaf servieswerk, die bij de ?©?©n bijna niets kostte en bij de ander veel te duur was. Ik heb al veel te veel, dus we hielden onze portemonnee dicht.
De pogingen van een mannetje een tweetaktgrasmaaier aan de praat te krijgen, slaagden pas toen we er op de terugweg weer langsliepen. De hele straat floot en applaudisseerde. Bij dezelfde kraam hing een briefje: DS ? vendre, telnr….. Dat had ik natuurlijk moeten opschrijven. Ik kan niet aan de gang blijven met die tweedehands autohandel! (Ik heb al een tweede 2cv op het oog.) Eerst maar een aanhangwagentje. En een houtfornuis.

Over houtfornuizen gesproken, dit schitterende exemplaar stond ook te koop, brandend te zien kennelijk. Een houtfornuis zoeken (om hem te kopen) lijkt een beetje op de Mac vroeger: waar koop je zoiets? Dat moest wel een geheim genootschap zijn, want gewone macwinkels bestonden niet. Sinds de eerste iMac en zeker na de uitvinding van de iPod, ontstonden ze langzaam. Ik vond dat toen al marketingtechnisch tamelijk achterlijk.

Datzelfde lijkt nu aan de hand met de houtfornuizen. Ik wil geen Godin (teveel model Rembrandt), de Rosi?¬¨?Üres houdt z’n verkoopadressen ook goed geheim, al die andere (AGA) hebben niet een groot vlak waar je de pannen lekker heen en weer kunt schuiven, maar van die dingen met kleppen, niks voor mij.
Nu heb ik dan eindelijk een niet truttige, neen, een echt mooie Italiaanse gevonden. Het probleem is dat de vertegenwoordiger of importeur op mijn vraag – per mail/telefoon=antwoordapparaat – niet reageert.
Willen die luitjes niks verkopen dan? Klaarblijkelijk.

2 thoughts on “Barbies”

Comments are closed.