Behuizing

Goed, ik had een stapel harddiskjes, een stuk of 4, gesloopt uit oude, overleden computers, die, dwz de harddisks, het verder nog gewoon deden, dus ik dacht, ik koop een behuizing, ik plug een willekeurige hd derin en gebruik dat ding als een soortement van externe harde schijf.
Die behuizing, die kocht ik dus bij overseas computers, de enige die die dingen desgevraagd op korte termijn kon leveren. Het handige was dat zowel de oude als de hedendaagse hds erin konden.
Kort en goed, ik kreeg geen enkele harde schijf aan de praat, wat ik ook deed, jumpertjes verschuiven, snoertjes verwisselen, resetten enz enz . Een paar uur geleden bracht ik dat ding terug, omdat ik er niks mee kon. Ik had hem precies 10 dagen geleden gekocht (vorige week zaterdag) en de jongen van de winkel zei:
– Nai, binnen acht dagen roilen, u bents tselaats.
Het was een dikke nepnerd, zo patatjongen, die de hele dag met een bak sjips op schoot aan het surfen is, op jacht naar meisjes die hij nooit zal krijgen. Zo’n typische hyvesklant en eentje die anoniem op geenstijl rondhangt, omdat hij die schreeuwerige praats wel geilnig vindt.

Moet je je voorstellen, er komt een 50-plusser (vr) de zaak binnen die beweert dat de spullen niet werken, en dan gaan ze met termen smijten:
– U mot di jumpertjes op master zetten.
– Is dat zo, jongeman, god zeg, daar was ik nog niet op gekomen, heur.
Wat een stelletje impotente losers, zeg, daar bij overseascomputers op de Weesperzij. Ze weigerden me m’n geld terug te geven (“Tselaats, binnen 8 dagen roilen”) of een tegoedbon. Inruilen was ook niet mogelijk: “Ksal het oiven oin m’n bois vroigen, neen, dat doen we noit”.
Op de factuur stond niets over de inruiltermijn, ze hadden er ook bij de aankoop niks over gezegd en het was duidelijk een kutsmoes om zo’n duf vrouwtje (me) te naaien.
– Nai, dat is overal, binne 8 dage.
– Waar staat dat dan?
_ Nai, dat is overal.

OK, niks aan te doen, ik zal er nooit meer iets kopen en ik zal elke keer als ik de kans krijg, roepen:

– Koopt nooit iets bij overseascomputer aan de Weesperzij! Zij deugen niet! Ze zien er niet uit! Ze stinken en rieken uit hun monden! Ze zijn dik met een pafferige uitstraling! Ze praten met een nageaapt accent met noordafrikaanse invloeden. Je wordt belazerd! Vermijden die handel!
Tjonge, wat een kutzaak.

Bij Paradigit heb ik een elegant harddiskje gekocht, die staat links op de foto. Daar mankeert niks aan, ook niet aan het personeel. Daar zeggen ze erbij op welke termijn je de boel kunt terugbrengen. Topjongens.

One thought on “Behuizing”

Comments are closed.