BN’ers


Joop van Tellingen hier in gezelschap met sportfotograaf en Sloveens fotofestivaldirecteur Chris de Bode.

Morgen begint het Nederlands Filmfestival en als voorproefje opende de expositie in caf?© De Engelbewaarder (Kloveniersburwal, Amsterdam) van de festivalfotografen Bram Belloni en Felix Kalkman.
Voor wie de Engelbewaarder kent, achterin hangen de foto’s, soms ingelijst, deze keer goed groot geprint, met gedenkwaardige beelden van Carice van Houten met een Gouden Kalf, Linda de Mol lachend met een lachende Joan Collins en de ongelooflijke kuiten van Tara Elders, bij sommige mensen beter bekend als Fleur Lion van de TV-serie TV7, door de Mug met de Gouden Tand, bij mij althans, een serie waar ik me een deuk om heb gelachen.

Joop “Priv?¬©” van Tellingen hield een sympathiek praatje, het was leuk, we kregen te drinken en te eten en we roken de ranzige pislucht van een erkende dakloze die van de gelegenheid gebruik maakte eens lekker te borrelen. Wat we niet roken was rook, de reden waarschijnlijk waarom we die pislucht voor het eerst roken. Wat is dat fijn, een caf?¬© zonder rook, alweer een reden om er eens langer te blijven hangen.

Dat kan niet, want het is dinsdag en een gewone doordeweekse dag, zeg.
Kijk bij Chris even bij features en dan Tour du Monde, dat vind ik nu weer leuk om naar te kijken. Ik plaag hem altijd een beetje met z’n “sportfotografie”.

2 thoughts on “BN’ers”

Comments are closed.